Sziasztok!

Gréti vagyok, 25 éves, református lelkipásztor. Kisebb-nagyobb kihagyásokkal 12 éves korom óta blogolok és szerkesztek honlapot. 

Svédország. Kanada. Rap zene. Autóvezetés. Könyvek. Olvasás. Írás. Jégkorong. Ottawa Senators. Jean-Gabriel Pageau. 

"Tedd azt, amiben hiszel, és higgy abban, amit teszel!"
 
Útmutató

Ottawa Senators Karlsson season 
Pageau nhl meccsajánlók lelkész 
award tag jégkorong rap motivation IIHF playoff

 
ALLIN-Award

Az ALLIN Award, vagy másnéven Blogger Encouraging Award egy olyan díj,melyet minden hónapban egy általam választott bloggernek adok. Mint a nevében is benne van, ez egyfajta bátorító díj, amely arra buzdít, hogy mindent bele! :) Bloggernek lenni nem könnyű, éppen ezért gondoltam arra, hogy minde bátorítás jól jön. ^^

A HÓNAP DÍJAZOTTJA: Bibi
(frissítve: 2018.03.04.)

Előző díjazottak

 
 

 
Senators

Cserét a chat-ben kérhetsz! Különösebb kikötésem nincs, csak hogy szép, rendezett, igényes legyen az oldalad, és hogy cserébe te is tegyél ki engem! :) Helyek száma nincs korlátozva!

  

  

  

Te? :)

*  *  *

♥ Csabi ♥ EnaTheaAmy 

* * *

Visszavárósok
 

 

 
Legfrissebbek
Friss bejegyzések
2018.12.09. 18:38
2018.12.02. 18:30
2018.11.02. 18:19
Friss hozzászólások
 
Site Info
Szerkesztő Gréti (Greta Chevelle)
Nyitás 2017.01.11.
Téma személyes, jégkorong, keresztyén
E-mail greta.chevelle@gmail.com
Facebook @GretaChevelle
Design saját
Köszönet Linda
Források X X X X

GretaChevelle © (2017- )

 
Login/-out
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Greta Chevelle blogja
Archívum - 2018. március

#Ezvagyokén

2018.03.19. 20:09, Gréti

Sziasztok! Ninaa jóvoltából megkaptam az #ezvagyokén kihívást, aminek nagyon örültem, és innen is nagyon szépen köszönöm! ^^ A következőekben tehát az én válaszaimat fogjátok olvasni, a bejegyzés végén pedig a kihívottjaimat.

Szabályok: Kihívtak? Fogadd el - vagy ne, rajtad áll - és szánj egy bejegyzést a következő kérdések megválaszolására:

1. Ki vagy Te?
Gréti, huszonnégy éves, 167 cm magas, 49 kg, barna hajú, zöld szemű, szemüveges lány Szatmárról, aki jelenleg Békés megyében él még néhány hónapig, és erdélyi párja van. Úgy gondolom, az ellentétek embere vagyok: lelkipásztornak készülök, ami köztudottan emberek között végzendő munka, miközben inkább csendesebb típus vagyok, aki korábban egyáltalán nem szeretett kiállni nagy nyilvánosság elé. Gimiben nagy rapper voltam, mára már csak a zenét hallgatom, viszont egy másik nagy szenvedélyem a jégkorong, ami abszolút lányos sport, nem igaz? :) Emellett még nagyon szeretem a klasszikus amerikai autókat. Legnagyobb motivációm az, hogy segítsek másoknak, hogy lelkileg adjak nekik valami többet. 

2. Mi az álmod?
Nos, a legnagyobb, ugyanakkor elérhetetlennek mondható álmaim: hogy legyen egy 1967-es Chevrolet Chevelle autóm, és hogy személyesen is találkozhassam az Ottawa Senators tagjaival, főleg Karlsson-nal és Pageau-val. De, egy eredeti Senators mezzel is megelégednék... ^^

3. Mi a kedvenc emléked?
2017.09.02. gyulai kirándulás.

4. Mi jelenti számodra a boldogságot?
Ha a szeretteimmel lehetek, nyugalomban, békében. Ha van időm leülni írni a történeteimet és közben egy jó zenét hallgatni. Ha nyer az Ottawa Senators. Ha valaki megbízik bennem annyira, hogy megossza velem a problémáját, és segítséget kér tőlem. Ha a gyerekek arcán mosolyt látok az órámon. 

5. Mi jut eszedbe arról a szóról, hogy szépség?
Egy másik szó, az, hogy relatív. Mindenki szép valaki számára. Isten alkotásai vagyunk mi is, és az egész természet, tehát ez mind szép - az más kérdés, hogy mi, emberek, hogyan csúfítjuk el sokszor...

6. Szerinted hogyan írnának körül Téged a környezetedben élők? Mennyire egyezik ez az első kérdésre adott válaszoddal?
Nem egyszer gondolták már azt rólam, hogy mivel nehezebben nyílok meg, akkor beképzelt vagyok, és lenézek másokat. Ráadásul, mivel nem nézek ki még 18-nak sem, így már eleve problémássá válik a dolog, és ha még hozzávesszük a többi tulajdonságomat, amit leírtam az első kérdésben, akkor azt hiszem, elmondhatom: rám tényleg időt kell szánni, ha valaki meg akar ismerni.

7. Mi a legnagyobb félelmed?
Az, hogy elveszítem a szeretteimet, bármilyen értelemben. Vagy, hogy rám mászik egy pók. A pókoktól nagyon félek.

8. Hogyan látod magad egy év múlva?
2019. március 19.-én remélhetőleg már jó pár hónapja lelkipásztorként fogok szolgálni, továbbra is boldog kapcsolatban Csabival, kezemben egy angol nyelvvizsgával. 

9. Mi volt a legnagyobb őrültség, amit valaha csináltál?
Alapvetően szelíd egyén voltam mindig. Igaz, nyolcadikban egy csíkot vágtam a szemöldökömbe, és rapper stílusban öltözködtem, még fux is volt a nyakamban. Ja, és egyszer a szomszéd sráccal a Teve Clubon megcsináltunk több, mint 200 tevét egy ültő helyünkben, közben meg a szüleim halálra kerestek.  Tavaly vizsgaidőszakban pedig éjszakáztam, de nem a tanulás, hanem a rájátszás meccsei miatt. De, ezek nem olyan igazi őrültségek, mint pl. felmászni a tetőre, vagy beszökni valahová. Bár, minden viszonyítás kérdése. :) 

10. Ki vagy mi az első számú motivációd?
Nem akarok sablonos lenni, de Isten, mert ő ad nekem minden napra erőt, és mindig elcsodálkozok, hogy még a leglehetetlenebbnek tűnő helyzetből is tud kiutat mutatni. 

11. Mit csinálsz, ha valaki elkezdi igazságtalanul kritizálni egy barátodat, de nem tudja, hogy közel áll hozzád?
Mivel nem tudja, hogy az én barátomról beszél, ezért nem támadom le, meg egyébként sem az az én műfajom. Végighallgatom, majd próbálom rávezetni arra, hogy nem biztos, hogy minden úgy van, ahogyan ő azt gondolja.

12. 5 év múlva emlékezni fogsz arra, mit csináltál tegnap?
Attól függ, melyik tegnapról van szó. :)

+1. Fejezd be a mondatot: Arra vágyom, hogy...
...sikeresen befejezzem a gyakorlati évet.

Most pedig hívj ki Te is néhány további bloggert, akiknek kíváncsi vagy a válaszaikra. Annyi jelölted lehet, amennyit akarsz. Másold be a szabályokat (a kérdésekkel együtt), hogy kihívottjaid tudják, mi a dolguk. Bejegyzésedben ne felejtsd el megemlíteni a bloggert, aki Téged hívott ki.

Az én kihívottjaim: Dodich és Kathryne

App-ajánló: World Hockey Manager

2018.03.16. 13:07, Gréti

Sziasztok! Ma egy olyan bejegyzéssel érkeztem, amivel eddig még soha, ugyanis egy mobilra letölthető alkalmazást szeretnék nektek bemutatni, ami nem más, mint a World Hockey Manager

Az ötlet onnan jött, hogy Csabinak van egy Top Eleven nevű alkalmazás a telefonján, ami tulajdonképpen egy futball manager app. Ezen felbuzdulva rákerestem a Play áruházban, és láss csodát, jégkorongos változatban is megtaláltam. :) 
Bevallom, kellett néhány nap, mire teljesen átláttam, hogyan is működik ez az alkalmazás, de alapjában véve nem olyan nehéz használni, csak persze nem árt hozzá egy kis jégkorong előismeret. Amikor feltelepítettem, természetesen regisztrálni kellett - én összekötöttem a Facebook fiókommal, mert úgy gondoltam, így sokkal egyszerűb lesz.
Ezután ki kellett választani, hogy milyen nemzetiségű csapatot akarok. Természetesen Kanadát választottam. ^^ Majd ezt követően meg kellett adni a csapatom nevét, kiválasztani a logoját, színeket, stb. Az én csapatom neve nagyon stílusosan a Northerly Senators lett (azért az Ottawa Senators-t mégsem akartam), színűk a piros-fekete-fehér, a logó pedig hasonló a fenti képen láthatóhoz.
Miután ezekkel megvoltam, az alkalmazás random módon adott nekem játékosokat, hogy mégis el tudjak indulni, de a továbbiakban már nekem kell venni a játékosokat, illetve, ha valamelyikkel nem vagyok megelégedve, akkor annak egyszerűen megvárom, hogy lejárjon a szerződése, és kész. (Ilyen még nem volt, mert minden játékosomnak szeretek adni még egy esélyt) A játékosoknál fontos az, hogy milyen nemzetiségű, hány éves, illetve hány csillagos, ezek alapján lehet eldönteni, hogy megveszem-e, vagy sem. Illetve, természetesen a posztja, hiszen nem szerencsés felturbúzni a csapatot védőkkel, miközben alig van balszélső támadóm, például. 
Miután tehát összeállt a csapat arculata, kezdődhet a játék. Ligák vannak, melyek egyfajta ranglétrát alkotnak, melyen értelemszerűen lehet felfelé haladni. Egy liga általában 20 meccsből áll, és ha ezeket teljesítettük, akkor léphetünk a következő ligába. A legalsó liga, ahol minden újonnan csatlakozó kezdi, az a Qualification League, a legfelső pedi az Allstar League, ahova azonban már 1001+ pont kell (a rangsoroló pontok kis zászlóval vannak jelölve. Ha megnyerünk egy szezonmeccset, akkor nő ez a pontszám, de ha veszítünk, akkor csökken). 
A szezonmeccseken kívül lehetőség van ún. Challenge meccsek játszására is, melyekkel pénzt is szerezhetünk. A Challenge meccsek esetében random módon párosítja össze az alkalmazás a csapatokat, és olyan is lehet, hogy minket dob ki ellenfélnek egy másik csapat számára, ilyenkor pedig utólag értesülünk az eredményről, és arról, hogy egyáltalán játszottunk.
És ha már szóba jött a pénz: az alkalmazásban kétféle pénznemmel van dolgunk. Az egyik a dollár, melyből a játékosokat fizetjük ki, illetve különféle fejlesztő munkálatokat. A másik az aranypénz, amiből növelhetjük a csapat energiaszintjét, vagy morálját, sőt, bizonyos számú aranypénz kell ahhoz is, hogy játékost vehessünk. Úgyhogy, érdemes ésszel beosztani és gyűjtögetni az aprópénzeket, hogy ne legyen fennakadás a játékban. :)
Ezenkívül minden nap meghatározott időben sponzorcsomagokat kapunk, melyek tartalma általában némi pénz és energia-vagy morálnövelő kártya, illetve különféle missziókat is teljesíthetünk, melyek után szintén sárgapénzt kapunk. És persze nagyon fontos még az edző kiválasztása, illetve a taktikákat is érdemes változtatni, főleg az elején, amíg kitapasztaljuk, melyik a legtesthezállóbb a csapatunk számára.

         

Szóval, csak ajánlani tudom ezt az alkalmazást, és bár én azt mondanám, hogy szerencsés, ha van az embernek némi előismerete és információja a jégkoronggal kapcsolatban, viszont nem feltétlenül szükséges, mert egy kis angoltudással igazából bárki elboldogul. :)

Helyénvalók

2018.03.09. 10:53, Gréti

Sokszor felmerül bennem is a kérdés, mint másokban is bizonyára: mi történik körülöttünk? Mi történik az emberekkel? Miért viselkedünk így egymással? Keresztbe teszünk, irigykedünk, áskálódunk, pletykálkodunk, rágalmazunk, elégedetlekedünk, és még sorolhatnám. Szomorú a kép, főleg, mert másképp is lehetne. Egyszerűbben, sőt, szebben is lehetne élni az életünket. Nem törvényszerű, hogy folyamatos csatározásokkal teljenek a mindennapjaink - és igazából nem is helyes. De persze, a szabályokat mi magunk szeretjük meghozni, mégpedig úgy, hogy az ránk nézve a lehető legkényelmesebb, legoptimálisabb legyen. Mégis, hol lehet a hiba? Megváltoztatni a másikat és a környezetünket nyilván nem tudjuk, ez tiszta sor. Oké, akkor tehát magunkban kell kezdeni. De mégis, hol, és hogyan?

Hogy is mondják "jégkorongul"?

2018.03.08. 11:00, Gréti

Sziasztok! Nem tudom, miért, de ismét figyelmem középpontjába került a jégkorong, aminek mondjuk én személy szerint nagyon örülök, mert mióta gyakorlaton vagyok, szinte időm sincs gondolni kedvenc sportomra. Szóval, most remélem elnézitek nekem, ha kicsit írok róla. ^^ Egyébként egyfajta jégkorong-missziót folytatok, igaz, nem egészen akarattal, de hát ha valahol megjelenek, valamiért mégiscsak feljön ez a téma, és ha már így van, örömmel ismertetem meg másokkal is ezt a csodás sportot és persze az Ottawa Senators-t is - aztán meg elcsodálkoznak, hogy egy ilyen törékeny lány hogy szeretheti pont ezt a sportot? Persze, hiszen hazánkban sokkal népszerűbb a foci, ebből kifolyólag viszont jelen van az a tendencia is, hogy a focis kifejezéseket alkalmazzák ánblokk mindenféle sportágra. Ami nagyon fájó, legalábbis egy magamfajta jégkorongosnak, amikor olyat hallok, hogy "hamadik félidő", vagy "berúgta a korongot". Most tehát összeszedtem néhány jégkorongos szakkifejezést, és ezeket ismertetem. :)

1. Félidők helyett harmadokról beszélünk a jégkorong esetében. Hogy miért? Azért, mert egy jégkorong meccs alapból 3x20 perces blokkokra van osztva, melyek között 10 perc szünet van. Persze, a játékidőt is folyamatosan megszakítják, szóval több az, mint 20 perc. Tehát, ne is számíts rá, hogy egy jégkorong meccset letudsz 90 perc alatt. :)

2. Overtime (rövidítve OT): ez a hosszabbítás. Nagyon lényeges, hogy a jégkorongban nem lehet egyenlő a végeredmény, valamelyik csapatnak nyernie kell. Tehát, ha tiszta játékidőben nem dől el, ki a győztes, akkor jön az overtime, amiből összesen 2 menet engedélyezett, tehát 2x20 perc lehet. Ha ez idő alatt sem dől el a végeredmény (van ilyen), akkor jönnek a büntetők. 

Best of Pageau & Karlsson 2017/18

2018.03.07. 22:55, Gréti

Sziasztok! Mivel már március van, sajnos kijelenthetjük, hogy az Ottawa Senators idén nem lesz ott a rájátszásban. Nagyon sajnálom őket emiatt, igaz, ebben a szezonban azért voltak kavarodások a csapatban, jöttek-mentek a játékosok, régiek és újak egyaránt, ráadásul az sem segített sokat rajtuk, hogy Karlsson kihagyta a teljes előszezont, majd ezt követően is még néhány játékot. De, azért voltak szép eredményeik, viszont most elsősorban nem is erről szeretnék írni - főleg azért, mert nem nagyon volt időm ebben a szezonban meccseket nézni, sem élőben, sem felvételről. Remélem, hamarosan sikerül pótolnom az elmaradást, de addig is, hoztam néhány kedvenc képet a két kedvenc játékosomról, vagyis Pageau-ról és Karlsson-ról. Jó nézelődést! :) ^^

Elejére | Újabbak | Régebbiek | Végére |