Sziasztok!

Gréti. HuszonNégy. CsabaKedvese. Blogger. 

"...életutunkat nem az világítja meg, ahonnan jövünk, hanem ami felé, ahová megyünk." (Török István)

greta.chevelle@gmail.com

@GretaChevelle

 
Olvastad már?

Hosszú hétvége Csabival >>
Néhány tanács egy kezdő "tanártól" - kezdőknek >>
Békés megyei körút #1. - Gyula >>
HP-titok: a kviddics eredete (unofficial version) >>
Ne dobd vissza a labdát! >>
Habsburg-book Tag, kötelező olvasmányokkal >>
Idegennyelvi kalandjaim az elmúlt 5 évben >>
♦ Hogyan (ne) akard megismerni a jégkorongot? >>

 
Ottawa Senators

#Ottawa #Senators #Karlsson #season 

#Pageau #nhl #meccsajánlók

 
Beszélgessünk :)

 
Senators

Cserét a chat-ben kérhetsz! Különösebb kikötésem nincs, csak hogy szép, rendezett, igényes legyen az oldalad, és hogy cserébe te is tegyél ki engem! :) Helyek száma nincs korlátozva!

 
    
   
Te? :)

*  *  *

♥ CsabiLimonadeeBíborEnaThea ♥ Jasmine 
Fanni ♥ Zsó ♥ Celaena 

* * *

Visszavárósok
Ide kerülnek azok a cseréim, akik legalább egy hónapja inaktívak. Az illetőnek jelzem a chatfelületén is, hogy ideiglenesen levettem. Ezt senki ne vegye sértésnek, tudom, hogy ezer oka lehet a frisskimaradásoknak! És hát, azért "Visszavárós", mert csak szólj, és egyből vissza is raklak a cserék közé! :)

Esther · reba · knusi · Dilara

 

 
Nyelv/language
If you're not Hungarian, choose another language! :) 
(It may not be so perfect, sorry!)
   
 
Login/-out
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
~Blog~

The art of management - Erik Karlsson

2017.07.02. 17:51, Gréti

Nos, kezdeném ott, hogy ezt a bejegyzést már majdnem másfél órája írtam, de amikor végre készen lett, és el akartam menteni, akkor elszállt az egész. Szóval most újra próbálkozok. :)

Tegnap megvolt a tanévzáró, ahol is megkaptam az elmúlt öt éves tanulmányaimért járó oklevelet (a diploma jövőre lesz), és ez azt jelenti, hogy immár hivatalosan is exmisszus gyakornok vagyok. ^^ Nagyon örülök neki, bár még annyira nem tudtam felfogni, kicsit úgy érzem, mintha álmodnék, vagy nem is tudom. Az biztos, hogy mérföldkőhöz értem, ilyenkor pedig mindig elgondolkozok, mert én ilyen elmélkedős vagyok. Elgondolkoztam például azon, hogy én egy olyan hivatást választottam, ahol bizonyos értelemben vezető leszek - csakhogy nekem nincsenek vezetői ambícióm, legalábbis a szó szoros értelmében. Mert hát, ki is a vezető? És egyáltalán, mi a vezető dolga? Kezdjük talán ott, hogy egy vezetőre emberek vannak rábízva - emberek, sorsok, személyiségek, lelkek. Ennek tudatában egyből megváltozik a vezetősségről alkotott elképzelésünk, hiszen mindez magával hozza a felelősséget is. Felelősek vagyunk a ránk bízottakra. Én tehát semmiképpen sem tudom azonosítani a vezetői szerepkört a dirigálással, parancsolgatással, rosszabb esetben uralkodással. Azonban, sokáig küzdöttem ezzel a szereppel, mert tudtam, hogy a későbbiekben így is, úgy is magamra kell vennem valamilyen szinten, na de hogyan csináljam, ha nincsenek vezetői ambícióim? Aztán jött Erik Karlsson, aki megmutatta, hogyan legyek "kapitány" úgy, hogy közben ne legyek "kapitányos". :)

Közös sikerek, közös öröm. Cristiano Ronaldo arcát sosem fogom elfelejtni, amikor a tavalyi magyar-portugál meccsen az egyik csapattársa lőtte be helyette a gólt. Ha valaki csapatkapitányi, vezetői szerepkörbe jut, könnyen egoistává válhat, és beleeshet abba a csapdába, hogy csak ő tudhat mindent, csak ő csinálhat bármit is, és csak az ér valamit, amit ő letesz az asztalra, amit ő elér. Igazából ez a probléma bármilyen közösségben előjön. Erik Karlsson azonban nem ilyen. Ő ugyanolyan őszintén tud örülni a többiek sikerének is, mert tudja, hogy ez közös siker, a csapat sikere. Azáltal, hogy egyikük belövi a gólt, mindannyian előrehaladnak, hiszen ez az egész csapat érdekét szolgálja. De az az igazság, hogy ha valakinek ez nem jön belülről, akkor nem ér semmit az egész. Valami olyasmiről van itt szó, amiről Reményik Sándor ír az "Akarom" c. versében: "Akarom, fontos ne legyek magamnak, A végtelen falban legyek egy tégla, Lépcső, min felhalad valaki más..."

A vezető nem több a társainál! A vezető ugyanolyan ember, aki ugyanúgy hibázhat. De sokszor a vezetők beleesnek abba a csapdába, hogy azt hiszik, csak az a jó, amit ők kitalálnak, csak nekik lehet igazuk, és aki nem tud azonosulni az ő érveikkel, az, jobb, ha menekül. Karlsson azonban nem ilyen, ő igenis, igényli azt, hogy konzultáljon a társaival. A Pittsburgh elleni utolsó meccsen például a második hosszabbítás során ott a pályán beszélte meg Pageau-val, hogy mi legyen. A vezető sem tévedhetetlen, és mivel egy közösségről beszélünk, mindenképpen érdemes meghallgatni a többieket. Persze, itt azonban vigyázni kell, nehogy átessünk a ló túloldalára, mert ugyebár, mind emberek vagyunk, és az se szerencsés, ha a vezető egyszerre elnyomott lesz...

Nem enged utat az indulatainak. Ha beírjuk a Youtube-ra, hogy "Erik Karlsson fight", akkor szinte semmi érdemlegeset nem ad ki, és ez is azt mutatja, hogy Karlsson alapvetően nem híve a verekedésnek, sőt, ha valamelyik társa kerül hasonló helyzetbe, és ő a közelben van, igyekszik csitítani. Pedig megtehetné, hogy adja alá a lovat, elvégre az ellenfél neki is ellennfél. De jól tudja, hogy erőszakkal nem lehet elérni semmit, vagyis, lehet: büntetést és kiállítást, amivel azonban csak a saját csapatának és magának árt az ember. Erőszakra nem lehet erőszak a válasz, a provokációra pedig nem érdemes felülni. Lehet, hogy emiatt a környezetünk majd hülyére vesz minket? Naná. De egy vezető főleg nem engedheti meg magának, hogy az indulatai vezéreljék. Már csak azért sem, mert példát kell mutatnia. Nem kell ahhoz agressziót alkalmazni, hogy megvédjük magunkat és a hozzánk közel állókat. 

Törődik a rábízottakkal. Egy vezetőre ugyanis emberek, sorsok, személyiségek, lelkek vannak rábízva. Emberi életek forognak kockán, éppen ezért igenis, törődni kell egymással - főleg, ha a másik netán hibázik! Bárkinek lehetnek rossz napjai, egy vezető pedig nem teheti meg, hogy rátesz még egy lapáttal, és leszidja, vagy netán egy-két megjegyzéssel még tovább rombolja az illető önbecsülését. A szavainknak súlya van, ezért jobb vigyázni vele. Persze, van úgy, hogy csak a határozott szavak teszik helyre a másikat. De a határozottság nem egyenlő a durvasággal. Bántó szavakat nem is lenne szabad alkalmazni, főleg nem egy vezetőnek, hiszen az egy ponton túl már sérti az emberi méltóságot. Ez a fotó is jól szemlélteti, hogy Karlsson tényleg törődik a csapattársaival - ám ezt is csak úgy tudja megtenni, hogy nem képzeli magát feljebbvalónak tőlük, hanem igenis, maximálisan részt vesz a csapat életében. Így lesz valójában közös az ügyük, így lesznek ők ténylegesen egy csapat. Ez a törődés jól megmutatkozott a 7:0 vereség után, amikor is a csapat összeült az edző nélkül, és mindenki elmondhatta a sérelmeit, hogy mi nyomasztja, bántja. Ehhez azonban kellett egy olyan csapatkapitány, aki mindezt kezdeményezi, aki minderre hajlandó, tehát: aki törődik a többiekkel. Elvégre, csak az nem hibázik, aki nem csinál semmit.

Kiáll a társai mellett. Karlsson nem egyszer keveredett szóváltásba a bíróval a meccsek során azért, hogy megmentse a csapattársát a kiállítástól, így pedig a csapat ne szenvedjen emberhátrányban. Legtöbbször eredménytelen volt a bíróval való üzletelése, de nem is ez a fontos igazából, hanem a szándék. Ehhez azonban jól kell ismerni egymást, ami abból következik, hogy törődni kell egymással. Tisztában kell lenni a másik erősségeivel, gyengeségeivel, mert csak így tudunk kiállni mellette. Ugyanis, nem fordíthatunk hátat a ránk bízottaknak. Egyetlen egy személynek sem! Elvégre, ránk van bízva, felelősek vagyunk érte. Ez talán kicsit még ijesztőnek is hathat, mert általában félünk a felelősségtől. Valójában ha jól csináljuk, kialakul egyfajta kölcsönös felelősség-érzet, hiszen a vezető nem magasan a többiek fölött áll, ugyebár, hanem egy a többiek közül, aki abban több mégis, hogy neki adatott az a feladat, hogy összefogja az adott közösséget - és azért kaphatta meg ezt a feladatot, mert képessége van minderre. Még akkor is, ha ő úgy hiszi, hogy ez nem így van. (Áh, és el is érkeztem saját magamhoz? :D)

Pozitív személyiség. Ahogy eddig megismertem Erik Karlsson-t, rájöttem, hogy sok mindenben hasonlítunk, persze, amikről most fogok írn, azok puszta feltételezések. Erik Karlsson egy visszafogott személyiségnek tűnik, aki nagyon határozott, céltudatos, és alapvetően inkább komoly, mégis van humora, és amikor mosolyog vagy nevet, akkor azt tiszta szívből teszi - mint például ezen a képen is, ami egyébként az egyik legnagyobb kedvencem ^^ Ez a fotó nekem mindig erőt ad, és pont azért, mert annyira pozitív a kisugárzása! Erre gondolok akkor is, amikor azt mondom, hogy egy vezetőnek pozitív személyiségnek kell lennie. Nem azt mondom, hogy állandóan röhögjön, idétlen vicceket mondjon, vagy netán komolytalan legyen. Dehogy! A pozitív jelzőt úgy értem, hogy lássa meg mindenben a lehetőségeket, ne csak az érem egyik oldalát nézze, hanem a másikat is (mert az mindig van), mert neki kell erőt adnia a többieknek. Ebben is megmutatkozik a felelőssége. Persze, itt is vigyáznia kell, mégpedig önmagára, hiszen az nem lehet, hogy ő palástolja az esetleges félelmeit, aggályait, hiszen abba beleroppan. Legyen őszinte önmagával és a környezetével szemben is - de tudja felmutatni a lehetőségeket, ezáltal mutasson irányt, de ami még fontosabb: bátorítson.

És hogy mi ezért a köszönet? Erik Karlsson esetében az, hogy a csapattársai szemmel láthatóan szeretik. Nem iriigykednek rá, pedig megtehetnék, hiszen a világ nagy részén úgy emlegetik, hogy a "jégkorong-legenda", hiszen tényleg nagyon tehetséges. De olyannyira nem irigykednek rá, hogy ha valaki az ellenfél csapatából netán nekitámad Erik-nek, szinte egy emberként rohannak megbosszulni ezt a lépést. Törődnek vele, mert ő is törődik velük. Megvédik, mert ő is megvédi őket. Kiállnak mellette, mert ő is kiáll mellettük. Együtt örülnek vele, mert ő is együtt örül velük. Szeretik, mert ő is szereti őket. Így lesz ebből egy oda-vissza körforgás, ami mozgásba hozza a közösség valódi lényegét: a családiasságot. Mert lényegében az emberek azt a helyet keresik a világon, ahol ezt a szeretetközösséget megtapasztalhatják. És a vezető-szerep fontossága valójában nagymértékben ebben áll: felmutatni ebben a sokszor embertelen, közönyös, személytelen és szívtelen világban, hogyan éljünk a szívünkkel - akár még egy olyan ízig-vérig férfias sportban is, mint a jégkorong. :) Számomra ezért Erik Karlsson a legjobb csapatkapitány, aki mindig is példaként fog állni előttem!

Ottawa Senators Challenge

2017.06.30. 20:14, Gréti

Tudom, hogy ma már írtam egyszer, de eszembe jutott, hogy még nem értem az Ottawa Senators kihívás végére, és mindenképpen írni akartam erről is még egy bejegyzést. :) Még három kérdés maradt válaszolatlanul, melyek közül most a következőt szeretném bővebben kifejteni:

"Melyik a kedvenc gólod?"

Na, hát ebből aztán van bőven, mert valójában a fiúk összes gólját imádom, hiszen a gól az mindig örömmel tölti el az embert, már feltéve, ha az Ottawa Senators lövi be. ^^ A gólkirály számomra mindig is Pageau lesz, hiszen nem semmi volt az a bizonyos mesternégyes, amit a New York Rangers elleni meccsen produkált. Tudom, erről már sokszor írtam, de hadd legyen itt még egyszer az utókor számára. :) Pageau általában jókor van jó helyen, tehát  inkább csak "besegíti" a korongot a kapuba, de persze ehhez is tehetség kell, hiszen ha elvéti, akkor már annyi a gólnak. Így tehát mindenképpen megérdemli a dicséretet!

Viszont aki kiemelkedően jól teljesített ebben a szezonban, az Mike Hoffman volt, ugyanis ő egymás után ontotta a gólokat és az asszisztálásban is az élen járt. A Boston Bruins elleni meccsen például egy hihetetlenül klassz, ún. egykezes (one-handed) gólt produkált, amit azóta is mindig ámulattal nézek. Olyan szépen kicselezi a kapust, és szinte mindenféle erőfeszítés nélkül beviszi a korongot a kapuba, hogy azt öröm nézni - mármint a Senators rajongóknak, természetesen. :)

A kedvenc meccsem viszont egyértelműen az április 15.-i Boston Bruins elleni mérkőzés, igen, az, amit legelőször láttam, és tudom, már erről is írtam, de hát azokkal a gólokkal én nem tudok betelni! A legemlékezetesebb és egyben legkedvesebb meccs pillanatom is ebből a meccsből való, amikor is Brassard és Karlsson közösen belövik a kiegyenlítő gólt, majd Brassard örömében Karlsson nyakába ugrik. Egyébként is szeretem látni, ahogy örülnek a góloknak és a sikereiknek, olyanok, mint a gyerekek, de nagyon aranyosak, és tényleg szívet melengető így látni őket. :) Ennek a meccsnek minden pillanata történelem!

Even Anderson

2017.06.30. 13:03, Gréti

Májusban találkoztunk először, bár akkor még nem tudtam, mit is várjak tőle. Csak azt tudtam, hogy ő más, mint a többiek, mint azok a fiúk, akikkel eddig találkoztam. Csakhogy nem volt időm a randizgatásra, így hát majdnem egy hónapig nem kerestem. Aztán úgy másfél héttel ezelőtt úgy döntöttem, adok neki egy esélyt - és egyből beleszerettem. Pedig tudom, hogy egyáltalán nem vagyok az esete. De nem is ez a lényeg. Even egy hihetetlenül különleges személy, akit soha nem fogok elfelejteni.

Nyári terveim #1.

2017.06.29. 13:33, Gréti

Most, hogy immár túl vagyok a zárószigorlaton, végre elkezdhettem gondolkodni a nyári terveimen. Az az igazság, hogy a nyári szünetekkel mindig olyan furcsa viszonyban voltam, mert egyszerűen sosem tudtam kihasználni az ajándékba kapott szabadidőt, főleg azért, mert én alapvetően mindig szerettem iskolába járni, és egy idő után kezdett hiányozni a suli, meg még a tanulás is. (tudom, őrült vagyok :D) Most viszont az a különös helyzet áll fenn, hogy nem tudom, meddig fog tartani a nyaram, merthogy minden attól függ, mikortól kezdődik a gyakorlati évem. Lehet, hogy már augusztus elején költönöm kell, de az is lehet, hogy majd csak augusztus végén. Ráadásul, most nem az iskolapadba fogok visszatérni, hanem egy teljesen új élethelyzetbe csöppenek, amit úgy hívnak, nagybetűs Élet, munkával színesítve. Szóval, ezért is most kicsit máshogy tekintek az előttem álló nyárra, és hát vannak konkrétabb terveim, úgyhogy kezdeném is az első felvonással. :)

A szobám egyébként most úgy néz ki, mint egy kisebb csatatér, mert a cuccaim, amiket hazahoztam a koliból (könyvek, jegyzetek, stb.) itt vannak a polcokon, arra várva, hogy megszelektáljam őket. Neki is veselkedtem ma, de végül arra jutottam, hogy ehhez még fáradt vagyok :D, viszont megálltam a könyvespolcom előtt, és rájöttem, hogy van ott jó pár könyv, amelyek csak arra várnak, hogy elolvassam őket, és hát mi lehetne ehhez jobb időszak, mint a nyár? :)

Az első A burok c. könyv, Stephenie Meyer-től. Ezt a könyvet még gimis koromban kaptam, azt hiszem 11.-es voltam akkor, apa hozta nekem, és nagyon durva, mert még azóta sem jutottam tovább a felénél, pedig már háromszor (!!!) elkezdtem, és filmen is láttam. Nagyon jó történet, csak igazából annyira telített, hogy kicsit nehéz olvasmány. Viszont most már nem menekül, és ha törik, ha szakad, elolvasom a nyáron! :)

Ugyanez a helyzet a Trónok harca 1. részével, bár ezt nem kezdtem el többször, és nem is azért hagytam abba, mert nehéznek találtam. Tavaly karácsonyra kaptam, szintén apától. Alapvetően tetszik a történet, viszont nehéz volt nem elveszíteni a fonalat, mert gyakran váltogatja a nézőpontokat az író, ráadásul gyakorlatilag mindenféle logika nélkül. Ott rontottam el, hogy elkezdtem nézni a sorozatot, ami teljesen kiábrándított, ezután pedig a könyvet is hanyagoltam. De majd most... :)

A következő "áldozatom" az Inferno. Mondanám, hogy a filmet láttam először, de ez nem igaz, ugyanis - szégyen, nem szégyen - nem bírtam végignézni, már az elején ki kellet jönnöm a moziból. Annyira jól megcsinálták ugyanis, hogoy szinte teljesen átvettem a főszereplő állapotát, és emiatt rosszul lettem. A könyv viszont nagyon jó, még úgy is, hogy a helyszíneket én magam nem ismerem, de olyan jól leírja, hogy simán el tudom képzelni. Ráadásul, rövid fejezetek vannak, és mindig olyan zárással, hogy muszáj tovább olvasni. :) Jelenelg a felénél járok.

Könnyedebb vizekre evezve itt van a Gyönyörű sorscsapás c. könyv, amit áprilisban vettem meg a minden-hónapban-egy-könyv elhatározásom részeként. Már a felénél járok, és be fogom fejezni mindenképpen (csakazértis), de hogy őszinte legyek, kicsit csalódtam a sztoriban, mert nem erre számítottam. De még hátha fordít rajta valamit az írónő. :)

Szintén egy Stephenie Meyer könyv, amit a névnapomra kaptam szintén apától (és akkor már nem is kérdés, hogy ő melyik műfajt preferálja :)), A vegyész. Hallottam már róla, nézegettem is a köynvesboltban, de nem tudok róla semmi konkrétabbat, így hát kíváncsian várom, hogy elkezdhessem. :)

A következő könyvet a Tesco-ban lévő könyvkiárusításon vettem, tudjátok, ahol nagyon olcsón lehet hozzájutni könyvekhez, naptárakhoz, stb. Azért ragadta meg a figyelmem, mert VIII. Henrikről szól, és mivel pont az Uralkodónőt nézem, amelyben szerepel Erzsébet királynő is, akinek ugyebár VIII. Henrik volt az apja, meg hát amúgy is szeretem a történelmet, így úgy gondoltam, miért ne? Meg szerintem a borítója is nagyon menő, ha úgy nézzük, már majdnem Szenátor. :D

A Repülj velem c. könyvet szintén egy ilyen könyvkiárusításon vettem, csak nem a Tesco-ban, hanem a Malomparkban. Először a címe tetszett meg, aztán a borítója, aztán elolvastam a hátulján lévő összefoglalót, és megvettem. 500 Ft igazán nem volt pénz érte. Nem hosszú, egy délután alatt elolvasható (gondolom), és ígéretesnek tűnik. 

A legutolsó könyvet a szüleimtől kaptam névnapomra, a Légy jó mindhalálig. Nem emlékszem rá, hogy valaha olvastam volna, pedig tudom, hogy kötelező olvasmány volt annak idején, és én mindet el is olvastam becsületesen. De ez a történet mindig ott motoszkált a fejemben, főleg, mióta egyetemre kerültem - merthogy a debreceni refiben játszódik, úgy tudom, a filmet is a teológia épületében vették fel. Persze, azt tudom, hogy miről szól a történet, így valószínűleg ezt nem mostanában fogom elkezdeni, hanem majd egy arra megfelelő pillanatomban. :)

Moziélmény: Transformers 5 - Az utolsó lovag

2017.06.28. 18:38, Gréti

Ma végre kiköltöztem a kollégiumból. Hihetetlen megkönnyebbülés fogott el, amikor végre leadtam a kulcsot meg a csekkolómat, és végre kiléphettem az épületből végleg. Nem hittem volna, hogy valaha is eljön ez a pillanat, de most már kimondhatom: úgy néz ki, soha többet nem kell kollégistának lennem. :) Nem azt mondom, voltak szép pillanatai, de alapvetően örülök, hogy végre magam mögött tudhatom ezt az időszakot. :)

Tegnap voltunk moziban a barátommal, merthogy 23.-án volt a születésnapja (24 éves lett ^^), de a zárószigorlatom miatt még nem is tudtuk megünnepelni, úgyhogy tegnap elmentünk, és megnéztük a Transformers 5. részét. Neki nagy kedvence ez a filmsorozat, én meg még csak a 4. részét láttam, azt is vele néztem meg, szintén moziban, úgyhogy annyira nem vagyok képben magával a történettel kapcsolatban, de úgy gondoltam, mégiscsak leírom a tapasztalataimat. :)

A 4. rész nekem nagyon tetszett, mert szerintem mély tartalmi mondanivalója van magának a történetnek, ebben most is csak megerősödtem, de kezdeném inkább a technikai dolgokkal. A kivitelezés ugyanis nekem egyáltalán nem jött át. Mintha a készítők egyszerűen nem lettek volna a topon (nem mintha én jobban csinálnám, de nekem ez volt az érzésem). Először is, voltak jelenetek, amik rosszul voltak összevágva, de a legrosszabb az volt, hogy az elejét nagyon elhúzták, a jelentéktelen dolgokat a végletekig részletezték, a végét pedig, amikor azt mondtuk, hogy "na, végre valami action!", akkor azt egyszerűen összecsapták. Ráadásul, ugyebár a film alcíme "Az utolsó lovag", aki a főszereplő, Cade lett volna, csakhogy ez a létfontosságú szerepe egyszerűen nem tudott kiteljesedni. Valójában mindenkinek adtak egy kis szerepet, de végül senki nem vitte a sztorit. Az jó lett volna, hogy Optimus átállt a sötét oldalra, de túl hamar és túl idétlenül vissza is tért régi önmagához. Megathron serege pedig szinte nevetséges módon pusztult ki, pedig nagyon ígéretesnek tűntek... 

Viszont a tartalmi mondanivalója az nekem nagyon ütött. Az a helyzet, hogy ezt a filmet nem lehet előítéletekkel nézni, mert akkor egyszerűen nem tűnik fel a lényeg. Pedig nagyon tanulságos, azonban az igazi üzenet a sorok között van. 

Például, engem megdöbbentett az, ahogyan az emberek viszonyultak a robotokhoz. A filmben szereplő kislány pl. azért akart bosszút állni a TRF emberein, mert megölték az egyik robotot, akit a kislány a csalátagjának tekintett. Az természetesen tragikus volt, hogy a kislánynak tényleg nem maradt egyetlen más hozzátartozója sem életben, de az mégiscsak ledöbbentett, hogy ennyire a gépek pártját fogja - és ezzel nem volt egyedül! De ami még ennél is durvább, hogy a robotok sokkal jobban törődtek az emberekkel, mint az emberek egymással! Optimus is nem egyszer elmondta, hogy meg kell menteni az emberiséget, de főszereplőink sokkal inkább az autobotokkal voltak elfoglalva, mint a saját fajukkal. És ha belegondolunk, ez elég hátborzongató, hiszen a technológia világában élünk, és ki tudja, hol tart már pl. a robotvilág is, és hogy mi lesz ebből...? Mikor jön el vajon az az idő, amikor az emberi kapcsolatokat felváltják a robotok, a gépek, amikor majd azok kerülnek előtérbe? (vagy már el is jött?...)Persze, az ember számára izgalmas is lehet ez az egész cyber-világ, mert itt egy kicsit "teremtőnek" érezheti magát. És valójában ez a film nagyon jól rávilágít arra, hogy az emberben mindig is ott volt ez a hajlam, a vágy arra, hogy alkosson valamit, ami az ő szolgálatában lesz, és amit uralhat - csakhogy mi van, ha a gépek ellenünk fordulnak? Mert iylen is van, már most is. Pl. mi lenne, ha egy városban bekrepálnának a jelzőlámpák? Vagy, ha egyik percről a másikra hirtelen összeomlana az internet? És egyébként is, miért bízunk meg annyira a technikában, hogy pl. már önvezető autók is vannak? Na mindegy, lehet, hogy ezen csak én agyalok ennyit, és ezzel nem is azt akarom mondani, hogy elvetem a technológia világát, elvégre én is már ebbe születtem, és ebben élek. :) Van jó oldala is, természetesen, de azért itt is érvényes a mondás: mindent csak mértékkel! 

Szóval, ha összesítenem kellene a Transformers 5. részét, akkor 10/5 pontot adnék rá, mert sajnos a kivitelezés nagyon gyenge lett, viszont a tartalmi mondanivalója nagyon ott van (és tetszik, hogy nem olyan direkt módon tálalják, bár sajnos elhangzik benne eg-ykét sablon szöveg...), valamint a 3D hatás is nagyon ott volt. Egyszer meg lehet nézni, de nem biztos, hogy érdemes rá kiadni a mozijegy árát, bár, ha mást nem, hát a hangulat és a látvány miatt megéri. :)

 

Alicia Vikander - A legbiztosabb magyar forrásod az Oscar-díjas színésznõrõl! Képek, cikkek, hírek, minden egy helyen!    *****    -----Portálépítés és portáldíszítés kezdõknek és haladóknak! Rengetek leírás, JavaScriptek , CSS ,HTML kódok,Design!----    *****    Nem lehet saját lovad? Nevelj virtuálisan ITT! Nevelj, versenyezz, licitálj szebbnél szebb lovakra!    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG -A LEGINFORMÁLTABB ÉS LEGTARTALMASABB MAGYAR HONLAP AZ ÉNEKESNÕRÕL - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG    *****    Ho-ho-hó! A Mikulás útra kész! Azaz... Hol a sapkája??? Ó jaj! Most mi lesz? Gyorsan gyertek a Mesetárba!    *****    Ha te is szereted az Arrow sikersorozat elbûvölõ házaspárját látogass el az ország egyetlen Olicity rajongói oldalára!    *****    Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony    *****    VIDEOJÁTÉK HONLAP! Retro játékoktól, a legújabbakig! Friss újdonság: Call of Duty: WWII és WoW: Battle for Azeroth!    *****    Kapható a VÖRÖS HÓ címû regény. Kaland és rejtély az örök fagy birodalmában. VÖRÖS HÓ. Részletek a weboldalon!    *****    Ho-ho-hó! A Mikulás útra kész! De hova lett a sapkája??? Ó jaj! Elmarad a Mikulás-nap??? Gyorsan gyertek a Mesetárba!    *****    Legfrissebb videojátékok, fõleg Warcraft és FPS játék hírek! Blog, Airsoft, Tech! Kattints ide!    *****    Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok    *****    Hová bújnak a virágmanók, ha elered az õszi esõ? Nem találjátok ki? Nyuszi mama majd elárulja! Gyertek a Mesetárba!    *****    Nálam nincsenek AKCIÓK, minden elemzés BECSÜLET KASSZÁS, az oktatás pedig INGYENES! Keress oldalamon!    *****    Bavaria 42 2018ban is várunk szeretettel mindenkit egy felejthetetlen tengeri vitorlás túrára! Vitorlás tudás nem szükséges!! Bavaria 42    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - HA ELSÕKÉZBÕL SZERETNÉL INFORMÁLÓDNI, AKKOR ITT A HELYED - LEGFRISEBB HÍREK, KÉPEK, CIKKEK!    *****    Karácsonyra szép AJÁNDÉK egy Személyre szóló asztrológiai elemzés! Kinyomtatva és bekötve örök emlék marad!    *****    ***MUNKALEHETÕSÉG!*** Új cég, új lehetõség, ingyenes regisztráció! Ugye tudod, mit jelent elsõk között lenni...?!    *****    A legfrissebb videojátékokról olvashatsz híreket! Elemezzük a Call of Duty sorozat legújabb részét World War II    *****    A RENDKÍVÜLI horoszkóp akciók Karácsonyig tartanak,most rendelj saját illetve szeretteid részére elemzéseket. Kattints