| KREATÍV | AJÁNLÓK | SEGÍTSÉG | BLOG | MERENGŐ | 
|VENDÉGKÖNYV | DESIGN ENDNOTE |

Gréti. HuszonNégy. ExmisszusGyakornok. HalálosIramban. Toretto. Izomautók. ChevroletChevelle. AudiA5Coupe. RapésHipHop. Ősz. Augusztus. Kutyák. JoeLancer. Írás. Olvasás. Könyvek. Négyes. OttawaSenators. Jégkorong. Jean-GabrielPageau. ErikKarlsson.

 

 

 
Szeretném felmérni, hogy milyen gyakran látogatjátok a blogomat. :)
Milyen gyakran olvasod a blogot?

Minden nap
Heti 2-3-szor
Kb. heti egyszer
Ritkábban
Most vagyok itt először
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 

♦ Döntés-próba>>
♦ Megismerős kérdezz-felelek :)>>
♦ Thank you, Ottawa Senators!>>
♦ A rap zene védelmében>>
♦ Hosszabb életet a laptopodnak! - néhány jó tanács :)>>
♦ Miből lesz a cserebogár, vagyis a lelkipásztor? Tévhitek és a valóság :)>>

 

 LOS ANGELES KINGS@ANAHEIM DUCKS (2017.04.09.)
 OTTAWA SENATORS@DALLAS STARS (2017.03.08.)
OTTAWA SENATORS@MONTREAL CANADIENS (2017.03.25.)
 BOSTON BRUINS@OTTAWA SENATORS (2017.03.06.)
COLUMBUS BLUE JACKETS@OTTAWA SENATORS (2017.03.04.)
 WASHINGTON CAPITALS@OTTAWA SENATORS (2017.01.07.)
 OTTAWA SENATORS@NEW YORK ISLANDERS (2016.12.18.)

/Folyamatosan bővül!/

 

 

Cserét a chat-ben kérhetsz! Különösebb kikötésem nincs, csak hogy szép, rendezett, igényes legyen az oldalad, és hogy cserébe te is tegyél ki engem! :) Helyek száma nincs korlátozva!

 
    
 Te? :)

*  *  *

LimonadeeBíborEnaThea ♥ JasmineFanni
♥ Zsó ♥ Celaena 

* * *

Visszavárósok
Ide kerülnek azok a cseréim, akik legalább egy hónapja inaktívak. Az illetőnek jelzem a chatfelületén is, hogy ideiglenesen levettem. Ezt senki ne vegye sértésnek, tudom, hogy ezer oka lehet a frisskimaradásoknak! És hát, azért "Visszavárós", mert csak szólj, és egyből vissza is raklak a cserék közé! :)

Esther · reba · knusi

 

 
Szerkesztő. Greta Chevelle
Nyitás 2017.01.11.
Oldal témája Személyes, jégkorong 
Felbontás 1366x768
Böngésző Chrome, Firefox
Másik weboldalam Ottawa Senators
E-mail greta.chevelle@gmail.com
Design GretaChevelle
Köszönet Linda, Thea

Másik weboldalam:

♥ OTTAWA SENATORS rajongó vagyok ♥

Mi ez?

Blogolj

 
If you're not Hungarian, choose another language! :) 
(It may not be so perfect, sorry!)
   
 
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
~Blog~

Zene-szombat :)

2017.02.18. 12:48, Gréti

Általában szeretek a Youtube-on böngészni, és új zenéket keresni. Ez számomra főleg azért fontos, mert minden regényemnek megvannak a saját dalai, és amíg egy-egy történethez meg nem találom a hozzá passzoló, inspiráló zenét, addig nem is nagyon tudom elkezdeni. Általában a RapCity, ill. Rap Nation csatornákon szoktam nézelődni, így találtam rá például erre a zenére is ma, ami nekem nagyon tetszik:

Néha azonban elkezdek más műfajokban is kutakodni, amik talán nem is állnak olyan távol tőlem. Ilyen például a komolyzene, amivel egész jó a viszonyom, lévén, hogy tizenegy éven keresztül tanultam zongorázni, tavaly nyáron pedig önszorgalomból elkezdtem gitározni - több kevesebb sikerrel. :) Az alapakkordokat megtanultam, úgyhogy gitáron bátrabban merek improvizálni. Zongorán ez nem megy valamiért, bár ott is szoktam szórakozni az akkordozással, és persze hallás után is le tudok játszani dolgokat, csak arra már nincs képességem, hogy azt egy kész kompozícióban visszaadjam. Emlékszem, amikor hat évesen elkezdtem zongorára járni, eleinte még nem szerettem. A hangszerrel önmagával nem is volt bajom, de a fellépések... na, azok elől ki tudtam volna menekülni a világból! Nagyon ideges voltam egy-egy szereplés előtt. Akkor szerettem meg igazán a zongorát, amikor kilencedikben felléptem a gimis gálán. Először nem akartam, de végül elszántam magam, de csak akkor, amikor eldöntöttem, hogy a Metallica - Nothing Else Matters c. dalát fogom eljátszani. Vagy azt, vagy semmit! És persze az öltözékemet is én választottam meg - akkoriban még rapper voltam, úgyhogy ennek megfelelően deszkás cipőben, sötét szűk farmerben és lila kockásingben léptem fel. Nem kicsit voltam lámpalázas egy olyan hatalmas színházteremben, de a nézőket szerencsére nem láttam a megvilágítás miatt. Mindenesetre akkor megtapasztaltam, hogy milyen jó önmagamat adni másoknak, és hogy erre tényleg van kereslet, hogy így fogalmazzak. Szóval, végül is jó élmény volt, tanulságos, és maradandó. Nem bántam meg. :) Na, szóval a komolyzenével önmagában véve nincs bajom, a klasszikusokkal sem, hiszen mindennek az az alapja, de szerintem nem rossz az, ha merjük átvinni ezt az egészet a XXI. századba, persze csak a jó ízlés határán belül. Mint például Lindsey Stirling, akiről azelőtt még nem hallottam, de ma véletlenül megtaláltam a dalait a Youtube-on. Van, amelyik már nekem kicsit sok az elektronikus elemekkel, de ez, amit ide belinkeltem, nekem kifejezetten tetszik. De mondhatnám még a Black Violin-t is, amelyik egy néger-páros hegedűvel, ettől pedig csak még izgalmasabb az egész. :) 

Hogy tetszik az új Linkin Park dal? :)

2017.02.17. 11:31, Gréti


Ma reggel találkoztam vele, és egyből meghallgattam, mert amúgy szeretem a Linkin Park-ot, elég régóta. Főleg azért, mert tökéletesen ötvözik a rock-ot és a rap-et, hozzám pedig még az előbbi is közel áll kicsit, mert kevesen tudják, de annak idején, még felső tagozatos koromban egy évig "rocker" voltam. :) Jó, hát nem annyira, elvégre még csak 11 éves voltam, de feketében jártam, meg kockás ingekben, és The Rasmus-t, SOAD-ot, meg ilyesmiket hallgattam. A Linkin Park-ot kicsit később fedeztem fel, amikor már kifelé mentem a rock-korszakból, talán tudat alatt ez is közrejátszott abban, hogy a rap felé orientálódtam. Na, szóva ezért nem is volt kérdés, hogy meghallgatom ezt az új dalukat. Nekem amúgy tetszik, mert olyan kellemes hangzású, bár nekem hiányoznak belőle a tipikus Linkin Park-elemek, és Mike Shinoda rap-je. De azért jó kis szám, és aki esetleg eljut nyáron a VOLT Fesztiválra, élőben is meghallgathatja majd. :)

Három nap tanulságai

2017.02.16. 11:04, Gréti

Bár csak három nap telt el a hétből, nekem sokkal többnek tűnt. Sőt, olyan távolinak tűnik a hétfő, mintha múlt héten lett volna. Mindenesetre sokat tanultam ebben a három napban, de most nem tárgyi tudásra gondolok, és nem is az iskolával kapcsolatos.
Először is, most értettem meg, miért van az, hogy sok élethelyzet azért ismétlődik, mert még nem tanultuk meg kezelni az adott szituációt. Nekem sokszor volt olyan, hogy ki kellett volna állnom magamért, de ott, abban a helyzetben képtelen voltam megszólalni, mert olyan váratlanul ért a vád, vagy a kritika. Hétfőn egy hasonló szituációban találtam magam - kritikát kaptam egy általam elvégzett feladatra - de furcsa módon ott, a sokk-hatás közepette mégis volt annyi lélekjelenlétem, hogy legalább egy mondat erejéig kiálljak magamért. Igaz, nem vittem túlzásba, de amúgy sem vagyok az a fajta, meg egyébként is, tudom kezelni a kritikát, (ráadásul most a helyzetből adódóan még véletlenül se lehettem volna tiszteletlen, de ez megint csak nem jellemző rám), de itt most nem is erről van szó, hanem arról, hogy életemben először tényleg kiálltam magamért. Ez azonban csak kedden este tudatosult bennem, és rájötem, hogy akkor ezért érzem olyan különösen magam. Olyan, mintha valamitől megszabadultam volna, valami gátlástól és tehertől, és bár ez a könnyebbség még igen szokatlan, de már érezteti a hatását, mert az elmúlt két napban pl. többször szólaltam fel az órákon, mint eddigi iskolai tanulmányaim során összesen. Jó, ez így erős túlzás, de nekem ez óriási előre lépés. Általában ugyanis vagy nem merek megszólalni, vagy hagyom, amíg mások elmondják a véleményüket, de aztán, mire jelentkeznék, már más felé terelődik a téma. 
Másodszor, az is bebizonyosodott számomra, hogy a kudarc is lehet Isten áldása. Ez igazából nem személyes tapasztalat, hanem egy mozgókép alapján, amit múltkor láttam Facebook-on: egy férfi leszállt a buszról, és rohant volna át az úton, de elcsúszott. Mikor felállt, akkor pedig egy autó suhant el előtte. Tehát, ha nem csúszik el, akkor a kocsi simán elütötte volna. Lehet, hogy így is megütötte magát, de lényegesen jobb, mintha egy autó szélvédőjén landolt volna...
Harmadszor, rájöttem, hogy mindennek van határa. Ahogy Christine Nöstlinger Gréti c. könyvében (most nem tudom, hanyadik kötet) mondja: az én rágóguminyúlású jóindulatomnak is van határa. Ez rám is igaz, és ebben a három napban rá kellett jönnöm, hogy vannak, akik ezt bizony régen túllépték. Arra is rájöttem ugyanakkor, hogy nem tűrhetek el mindent, teht határt kell szabnom, muszáj, különben teljesen eluralkodik rajtam a káosz. Igazából, ha belegondolok, az eddigi társas konfliktusaim (barátok, pl.) is mind abból fakadtak, hogy csak tűrtem, tűrtem, és amikor szóltam, akkor már késő volt olyan értelemben, hogy elszakadt az a bizonyos rágógumi. Szóval, jobb tisztázni idejében a viszonyokat, csak hát ez nem könnyű. De a hétfői konfliktus-kezelésem után úgy érzem, mégis képes vagyok rá.

Szóval, nagyon furcsa, amikor egy, egyébként teljesen negatívnak látszó helyzetben mégis több a pozitív vonás. Ez nagyon érdekes, és ilyet még nem tapasztaltam. Bár azelőtt is hittem abban, hogy a próbák erősítenek, és mindennek célja van, de így, személyesen is átélni mindezt teljesen más. :)

Egyébként elkezdtem olvasni a Beavatottat, és annyit mondhatok, hogy nagyon jó, sőt, sokkal jobb, mint az Éhezők Viadala - de erről még később majd bővebben. Viszont már ki is szúrtam egy éles különbséget a könyv és a film között! Amikor ugyanis már megérkeznek a Bátrak főhadiszállására, és leülnek enni, akkor a könyvben úgy van, hogy amikor Tris már túl sokat kérdezgeti Négyest, akkor a fiú ennyit mond neki: "Eddig csak az Őszinték kíváncsiságával volt gondom, de már a Szerencsétlenek is kezdik?" Vagy valami ilyesmi. Ezzel szemben azonban a filmben ezt mondja neki: "Ki engedte meg, hogy hozzám szólj?" Ebből is látszik, hogy a film készítői szerintem egyáltalán nem ragadták meg Négyes karakterének a lényegét, mert Négyes a könyvben nem mond ilyet! Alapvetően nem ellenséges Tris-szel, csak visszafogott, mint mindenki mással, de tekintve, hogy mindketten Önfeláldozóak voltak, ráadásul puszta véletlen, hogy azelőtt nem ismerték egymást személyesen, csak hallomásból... Na, mindegy. Szóval, ebből is látszik, hogy a film nem képes visszaadni a könyvet. Ez tuti. :)

"Fear doesn't shut you down; it wakes you up."

2017.02.13. 20:22, Gréti

Tegnap nem bírtam ki, és kicseréltem a design-et. :) Pedig úgy terveztem, hogy februárban fent hagyom a korcsolyásat, de aztán valahogy rám tört a Beavatott-láz. :) Először csak poénból elkezdtem csinálni egy fejlécet, aztán rájöttem, hogy a menüpontok besorolhatók egy-egy csoport neve alá. Aztán az is eszembe jutott, hogy egyszer kitöltöttem egy Beavatott-tesztet, és minden csoportra ugyanannyi pont jött ki, most pedig a menüpontokkal ez még inkább beigazolódott számomra. :) Egyébként a Beavatottal való kapcsolatom elég egyedi. Az első résznek az első felét láttam filmen, és bár nagyon megfogott, valamiért mégsem néztem meg azóta sem. Viszont a harmadik részt, a Hűségest láttam moziban, ami nagyon tetszett, csak az volt a baj, hogy nem voltam képben az előzményekkel. De ezt pótolni fogom, ám nem filmek, hanem könyv formájában. :) Különösen is kedvet kaptam ehhez a történethez, mert olvastam egy olyan véleményt a neten, hogy a Beavatott egy az egyben Éhezők Viadala koppintás. Nos, az a helyzet, hogy engem az ilyen vádak mindig felcsigáznak, és felkeltik az érdeklődésem, hogy kinyomozzam, mi is az igzaság. Még van vagy 100 oldal az Éhezők Viadalából, de utána el fogom olvasni a Beavatottat is - persze nem csak emiatt, hanem mert amúgy is érdekel. És bár még nem tudok átfog képet alkotni egyik könyvről sem, abban mégis biztos vagyok, hogy a Beavatott nem koppintása az Éhezők Viadalának. Mert egyébként, attól függetlenül, hogy 2011-ben adták ki, Veronica Roth simán megírhatta hamarabb is, nem? 
Egyébként ma elég rossz napom volt. Nem akarok róla bővebben beszélni, legyen elég annyi, hogy valahol a lelkem mélyén éreztem, hogy nem fog jól sikerülni a feladat, amit el kell ett ma végeznem. Persze, én igyekeztem a tőlem telhető legtöbbet kihozni belőle (pontosabban magamból), de ez most nem sikerült. Nagyon bánt, mert ilyen téren nagyon maximalista vagyok, és önmagamnak sokszor már túl magasara is teszem a lécet. Ezt a szintet pedig most nem sikerült megütnöm. De nem baj, tanultam belőle. Mindenből tanul az ember, és minden okkal történik. 
De ma pingpongoztam is, és az legalább tényleg jó volt. :) Furcsa, hogy már négy éve vagyok kollégista, de csak most fedeztük fel, hogy van a másodikon egy pingpongasztal. Vagyis, tudtuk eddig is, hogy van, csak még nem próbáltuk ki. De ma "felavattuk", és nagyon jó volt, bár kicsit fájt a fejem. De tény, hogy a pingpong nagyon jó kikapcsolódás. Amíg csak a pattogó labdára figyelsz, mintha semmi más nem számítana. És bár én nem szeretem az ilyen agykikapcsoló tevékenységeket, ez most kifejezetten jól esett. Szóval, lehet, hogy rá fogok szokni. :) Meg egyébként szeretnék elkezdeni sportolni, csak az a baj, hogy ehhez az egyhez lusta vagyok. Semmi máshoz, de ehhez igen. Na, de majd ha jön a jó idő, akkor megpróbálkozok vele ismét. :)

Meglepetés! :)

2017.02.12. 12:14, Gréti

Elérkezett a nagy nap: egy hónapos lett az oldal! :) Ezúton is szeretnék köszönetet mondani Nektek, kedves olvasóim, mert nélkületek mindez nem jöhetett volna létre, és nélkületek nem juthattam volna el a G-Portal Blog, napló kategóriájának 19. helyére! Nagyon köszönöm mindenkinek, aki olvassa az írásaimat, igyekszem, hogy továbbra se okozzak csalódást! :) 
                                     

És most jöjjön a lényeg... eléggé izgulok, a szívem úgy dobog, hogy alig tudok gépelni is. :) Szóval, már napok óta beszélek egy bizonyos meglepetésről, és most szeretném is feltárni előttetek a nagy titkot. Ez szó szerint egy titok, mert eddig nem nagyon beszéltem róla senkinek, hát most úgy döntöttem, elmondom mindenkinek. :)
Ismeritek a Könyvmolyképző Kiadót? Azt, amelyik többek között a Vörös Pöttyös könyveket is forgalmazza. Minden évben meghirdetik az Aranymosás Irodalmi Válogatót, amelyen kezdő íróknak biztosítanak lehetőséget a feltörekvésre és a befutásra. Évente kb. 200 e-mail érkezik be hozzájuk, tavaly pontosan 212, ameyből ha jól emlékszem, 25, vagy 30 jutott át az előszűrőn, és került fel a honlapra. Többek között egy bizonyos Kourtney G. Flower is bejutott az Állandó változás c. regényével. És hogy ez miért olyan nagy hroderejű dolog számomra?
Azért, mert Kourtney G. Flower én vagyok, az Állandó változás pedig az én (egyik) regényem! :)
Szavak helyett beszéljenek inkább a tények: a napokban elkészítettem írói weboldalamat, ahol elovlashatjátok az Aranymosás honlapján lévő regényrészletemet, kulisszatitkokat, illetve megtalálhatjátok az éppen aktuális projektemet/projektjeimet. :)


/kattints a képre a weboldal eléréséhez!/

Már csak 1 nap! :)

2017.02.11. 13:32, Gréti

Ha jól emlékszem, végzős gimis voltam, amikor kicsit megfagyott a lábam. Jobban mondva, inkább rendesen kihűlt, mert akkor voltak utoljára ilyen nagy mínuszok. Iszonyatosan fájt, még akkor is, ha nem volt olyan durva fagyás, de mindenféle színben játszott a bőröm, és nem tudtam ráhúzni semmilyen cipőt. Emélkszem, annyira nyomta a csizma, hogy rosszul is lettem a suliban. Akkor azt mondták, hogy ez minden hidegebb télen ki fog újulni, de én igazság szerint nem hittem el, vagy legalábbis reménykedtem benne, hogy megúszom. Hát, nem sikerült. Azóta nem is voltak ilyen fagyok, de most, hogy így bereccsintett az időjárás, előjött a problémám is. Bár szerencsére nem olyan vészes, mint annak idején, de azért eléggé fáj most is, papucsot sem tudok felhúzni, ha pedig meleg víz éri, akkor szép, lila színben pompázik. Na, hát nem túl kellemes, de remélem, hamarosan túlleszek rajta, és már nem lesznek olyan hidegek. :)

Voltam ma kint, mert most itthon vagyok, és itt nálunk nagyon szépen süt a Nap, és tényleg kicsit átmelegedtem. Ilyenkor döbben rá az ember, milyen nyomasztóak tudnak lenni a hosszú téli napok, amikor hetekig is felhők takarják az eget. Persze, tudom, hogy a télnek ez a sajátossága, de azért jó, hogy most már közeledik a tavasz, és most, hogy Dominic, a kandúrmacskánk udvarolni jár, a madarak is bátrabbak az udvarunkon. :) 

Holnap lesz egy hónapos a honlap, és már nagyon izgatott vagyok, mert meglepetéssel készülök ugyebár, ami már készen is van, de csak holnap leplezhetem le. Kíváncsi vagyok, mit fogtok hozzá szólni. Persze, nem kell nagy dologra gondolni, csak annyit mondok, hogy lerántom a leplet a személyiségem egy nagyon gondosan őrzött részéről. :) 

Egyébként most, hogy már lassan egy hónapja működünk, készítettem egy szavazást, amelyet bal oldalt az "Ezt nézd!" modul alatt találhattok. Arra vagyok kíváncsi, hogy kinek melyik része tetszik legjobban a honlapnak, hogy így még jobban felmérhessem az igényeket. Két megjegyzés: 

- gondolkoztam azon, hogy legyen-e "minden" válaszlehetőség, de végül arra gondoltam, legyen, mert érdekel, ki az, aki kerek egészében nézi a weboldalt.

- azért nincs "semmi" válaszlehetőség, mert én úgy gondolom, akinek semmi nem tetszik a honlapomon, az nyilván nem is olvassa. (Meg, őszinte leszek, most semmi szükségem az esetleges emberi rosszindulatra.)

 

Asztrológiai tanácsadás - BECSÜLET KASSZÁS alapon már Skype-on is! INGYENES OKTATÁS az ASZTRO-suliban!    *****    A csillagjövõ asztrológia,nagyon sok olvasmányt,ezoterikus,témákat,szoftvereket és óriási nyári akciókat ajánl, NEKED!    *****    Egy blog rólam, velem, mert szeretek ide írni. Ðzsí. *** Augusztus 25-én PlayDay, azaz játéknap sok-sok nyereménnyel! :)    *****    Tudod hol van és mit jelent a horoszkópodban a Felszálló holdcsomópont? A Chiron? A Lilith? Én megmondom.Látogass meg!    *****    Gyere és nézd meg a lovas és állatos blogom.Különbözõ érdekes történetekkel és sok friss blogbejegyzéssel.Jó nézelõdést!    *****    Ünnepi minijáték vár rád! Kattanj rá, küldd be a megoldást, és NYERJ! =)    *****    Az ASZTRO-suli mindenkit Szeretettel vár. Tanuld meg az asztrológiát a saját horoszkópod elemzésével -TELJESEN INGYEN!    *****    A csillagjövõ asztrológia portálon akció! Születési horoszkóp + 3 év elõrejelzés + Párkapcsolati elemzés 2000 Ft. katt!    *****    Szereted a humort, jó zenéket? Szeretnél ilyen mûsorban részt venni? Keress oldalamon!    *****    "Revealing the truth is like setting a match on fire. It can bring light or set your world on fire." | PROJECT D.C.    *****    PROJECT DC egy futurisztikus-disztópikus SZEREPJÁTÉK! Bármikor szívesen látjuk a csatlakozókat!    *****    Ne maradj le semmirõl, értesülj elsõ kézbõl a Selena Gomezzel kapcsolatos hírekrõl! Hat éve várja a látogatókat az oldal    *****    Református exmisszus-gyakornok, jégkorong, izomautók, rap zene. Igen, ez mind én vagyok! Hogyan? Nézz be és megtudod! :)    *****    Szeretsz írni? Lenne egy jó témád, amit megosztanál másokkal? Akkor kattints, és nyerj egy vendégposztot nálam! :)    *****    Kedveled Ian Somerhaldert? Odáig vagy a szépséges színésznõért, Nina Dobrevért? Kattints! Nem csak TVD rajongóknak!    *****    Szeretsz filmet nézni? Akkor itt a helyed! Nézz filmet facebook messengeren. Klikk ide!!!!    *****    MAYFLOWER / egy májusban született lány blogja / MAYFLOWER / egy májusban született lány blogja / MAYFLOWER    *****    DESIGN KÉSZÍTÕT KERESEK! 100 KREDIT ÉS MEGJELENÉS JÁR ÉRTE! DESIGN KÉSZÍTÕT KERESEK! 100 KREDIT ÉS MEGJELENÉS JÁR ÉRTE!    *****    ***Egy blog. Egy lány. Egy élet.*** Ðzsí blogol. *G-PORTÁL KÖZÖSSÉGMENTÉS ugyanitt. Ha hiányzik a régi közösség.*BLOG***    *****    Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok