~Blog~

#3. Daily Best Challenge2 -

2017.05.30. 19:07, Gréti

Sziasztok! Tegnap nem jelentkeztem, mert vizsgáztam délután, szerencsére sikerült 4 lett, szóval nagyon örültem, mert ez volt az egyik legnehezebb. :) Elfáradtam, este pedig elmentünk sétálni a barátommal a városba, ami nagyon jót tett, mert kiszellőzött a fejem. Viszont elég szomorú hangulatba kerültem, mert rádöbbentem, hogy szinte már csak napokban mérhető az, amit Debrecenben leszek, ráadásul belegonoltam, hogy azt sem tudom, hol fogom ünnepelni a 24. születásnapomat (augusztus 4.), ugyanis addigra már a gyakorlati évem megkezdődik. Tehát fogalmam sincs, hol leszek kb. 2 hónap múlva, ez pedig azért kicsit olyan... ijesztő? Frusztráló? Nem tudom. Persze, most még nem kellene ezzel foglalkoznom, és hát én magam mondtam, hogy hiszek és bízok, ami igaz is, de mégiscsak ember vagyok, és ennyire még sosem volt ismeretlen számomra a jövő. Na, de mindegy. Most inkább a holnapi vizsgára koncentrálok, ami a jó kis jog, és hogy is mondjam, eléggé távol áll a stílusa a többi tananyagomtól, ráadásul 62 kérdés van - jó, mondjuk valamelyirke csak két mondat a válasz, de hát annak a 2 mondatnak is csak eszembe kell jutnia, és hát az sem olyan egyszerű, elvégre mégiscsak jog... Na, de jó lesz az. :) 

A kihívással kicsit lemaradtam, így most hozom a tegnapit, aminek a témája: "Írd meg egy romantikus regny fülszövegét, ami a gimnáziumi éveidről szól!" Na, előbb lássuk azt a fülszöveget, aztán mesélek. :)

A tizennyolc éves Greta-nak látszólag mindene megvan: most végzős a környék legerősebb gimnáziumában, jó tanuló, vannak barátai, másfél éve pedig egy komoly kapcsolattal is büszkélkedhet. Ez utóbbi azonban közel sem olyan fényes, mint azt gondolnánk: Greta már hónapok óta küzd az elmúló szerelem érzésével. A barátja azonban nem hajlandó elfogadni a szakítás lehetőségét, ezzel pedig szinte az őrületbe kergeti a lányt. Greta életébe pont jókor köszönt be a tánc: a szalagavatói keringő próbák alkalmával végre egy kis nyugalomra lel. A Sors azonban újabb meglepetéseket tartogat, mégpedig egy fiú személyében, akiről Greta csak annyit tud, hogy vele szemben foglal helyet a táncparketten - és amikor találkozik a tekintetük, valami megváltozik... 

Hogy miért pont ezt a kis eseményt választottam, magam sem tudom. Igazság szerint a gimis éveimet végigkísérte a szerelem: 9.-ben volt két barátom, utána pedig 10. év elején megismerkedtem azzal a bizonyos "komoly kapcsolatommal", ami valóban 4. év elejéig tartott kb., bár elég zavaros a lezárása, hiszen, mint a fülszövegben is olvashattátok, nehezen tudtam kiszállni belőle, több mint fél évembe telt. Utólag visszagondolva már látom, hogy én igazából csak barátságot akartam, és összekevertem a szimpátiát a szerelemmel, ezért hát viszonylag hamar el is múltak az érzéseim, csakhogy ezt a másik fél nem akarta elfogadni, sajnos. Nyilván ott hibáztam, hogy felajánlottam a "maradjunk barátok" opciót, amiről beláttam, hogy nem működőképes. 
Na de mi a helyzet ezzel a szalagavatós fiúval? Először is, nem ő volt a táncpartnerem, és végül nem is alakult ki közöttünk semmi, mivel megtudtam, hogy még csak 9.-es. Ekkor kicsit el is szégyelltem magam, hogy 18 éves létemre egy 15 éves fiúra vetettem szemet (amúgy nem látszott rajta, hogy olyan fiatal), bár igazából nem is én kezdeményeztem. Sőt, már azt sem tudom, hogy volt pontosan. A tánc koreográfia elején egymással szemben álltak a fiúk-lányok, ő pedig velem átellenben állt, ugyanúgy a 2. helyen, aztán egyszer csak feltűnt, hogy néz. Először nem is tulajdonítottam neki nagy jelentőséget, de miután többször is észrevettem, akkor már azért nem tudtam semleges maradni... Valahogy sikerült kiderítenem a nevét, és ekkor tudtam meg, hogy milyen fiatal. Ezután már persze próbáltam nem foglalkozni a dologgal, csakhogy utána elkezdett nekem köszöngetni a folyosón, meg sokszor lófrált a termünk előtt. Így visszagondolva talán nem is akartam tőle semmit, egyszerűen csak kerestem a kiutat a régi kapcsolatom romjainak halmazából, és reméltem, hogy ha találok valakit, akkor végre a volt barátom is felfogja, hogy köztünk mindennek vége. Annyira nyomasztott a volt barátom viselkedése, az, hogy folyton a nyakamra járt, hogy akkoriban rengeteget imádkoztam azért, hogy valahogy oldódjon meg ez az állapot. A lényeg, hogy azzal a fiúval nem alakult ki közöttünk semmi, de ennek nyilván így kellett lennie. Viszont ez a sztori jól továbbgondolható, és mindenképpen tanulságos is lehet. 
Egyébként valamiért nem voltam sose szerencsés a szerelemben. Általában mindig sikerült oylat választanom, aki vagy nekem nem pászolt túlságosan, vagy a környezetemnek volt vele valami problémája. Olyan, hogy mindenkinek jó legyen, tehát nekem is meg a körülöttem lévőknek is, na olyan még nem volt. És ez elszomorít, ugyanakkor pedig meg is ijeszt, mert rájöttem: képes lennék feláldozni a saját boldogságomat is csak azért, hogy a környezetem boldog legyen. Mert én nem tudok úgy boldog lenni, hogy valakinek körülöttem (értsd: közeli hozzátartozók) az bármilyen okból kifolyólag is szúrja a szemét. És ez nem tudom, miért van, és most ez egy nagyon őszinte vallomás lesz, annak fényében, hogy 5 éve barátom van, de:

ez most azért van, mert túl lelkiismeretes vagyok, vagy azért, mert még nem találtam meg azt a bizonyos igazi szerelmet?  

És most még egyszer mondom, félreértés ne essék, mert nagyon szeretem a barátomat, csak úgy elgondolkoztam, hogy a filmekben meg a könyvekben képesek elszökni a másik miatt, ha úgy van, én viszont arra szerintem nem lennék képes, mert túlságosan ragaszkodom a családomhoz, annak ellenére, hogy egy csonka, törött család... Vagy a filmek tárnak elénk torz képet, és közben ez így teljesen normális? Az igaz szerelem mégsem a szökdösésben nyilvánul meg? Talán hülye kérdések, és most nagyon kisarkítottam a szökésre, csak hogy értsétek...

Na jó, megyek inkább jogot tanulni. :) Szép estét! 

#2. Daily Best Challenge2 -

2017.05.28. 19:51, Gréti

Kedves Harminc éves énem!
Amikor ezt a levelet olvasod, akkor már pontosan tudod azt, ami előttem most még rejtve van. És bizonyára emlékezni fogsz arra, hogy huszonnégy évesen, a nagybetűs Élet ajtajának küszöbén milyen érzések kavarogtak bennem. De ha mégsem – hiszen bizonyára azóta már nagyon sok minden történt veled – akkor elmondom.
Tudod, eddig pontosan láttam, mit hoz a szeptember: ismét beülök az iskolapadba, órákra, előadásokra járok, vizsgázok… De most mi lesz? Hol leszel jövőre? Hol leszek azután? Sikerülni fog egyből minden? Meg fogom találni a hivatásomon belül azt a területet, amelyben majd igazán kiteljesedhetek? Megtalálom azt a helyet, közeget, ahol befogadnak, és ahol tudok majd munkálkodni? És hogyan alakul a magánéletem? Nagyon szeretnék ekkorra már családot – mondd csak, megadatott már ez? És ha igen, úgy, ahogy terveztem, ahogy számítottam rá, vagy netán mégis máshogy? Mert tudom, Isten útjai kifürkészhetetlenek. És tudom, hogy addig jó, míg nem ismerjük a jövőt. Én sem szeretném ismerni, hiszen hiszek és bízok, de azért ezek a kérdések ott motoszkálnak bennem.
Van egy idézet, ami mindig időtálló: gondolj vissza, mit akartál elérni öt évvel ezelőtt, aztán gondolj a következő öt évedre, és légy megállíthatatlan. Tudod, hogy én most, huszonnégy évesen mit szeretnék öt év múlva? Megtalálni a helyemet. Családot. Szeretetet. Motivációt. Nyugodt, csendes, eredményes életet. Kiteljesedést a hivatásomban. Lerázni magamról a félelmeket. Férjet és gyereket. De mindezek csak az én vágyaim – azonban ki tudja, hogyan és milyen formában valósulnak ezek meg? Talán úgy tűnhet, öt év nem olyan nagy idő, most mégis, olyan távolinak érzem… Sőt, mintha ez az egy év, ami rám vár, sokkal nehezebb lenne, mint az elmúlt öt év. Tele kihívásokkal, és mindenekelőtt változással… De a változás az jó, igaz? Ugye, nem lesz semmi baj? Ugye, jó lesz? Sikerülni fog? Jó helyen leszek?
Majd ha olvasod ezt a levelet, bizonyára csak mosolyogni fogsz magadban. De talán nem. Hiszen te meg én egyek vagyunk – csak egy más idősíkban. Szeretnélek látni magam előtt, de most nem megy. Te viszont ne felejts el engem, oké? Mert bármit is hozzon az élet, mindez valaha te voltál. És ha megengedsz egy tanácsot így, a múltból, a jövőre nézve: maradj meg továbbra is önmagadnak. Mindig.


Sok szeretettel:
Huszonnégy éves éned

 

#1. Daily Best Challenge2 - "Ha csak 5 dolgot írhatnál a bakancslistádra, mi lenne az?"

2017.05.27. 17:46, Gréti

Sziasztok! Ahogy tegnap ígértem, ma elkezdem az újabb 10 napos kihívást, melyben ezúttal írásgyakorlatokat fogok elvégezni. Ez az első igazából csak egy kis bemelegítés, hiszen nem szükséges olyannyira összefüggő szövegbe foglalni a témát, viszont nagyon érdekesnek találtam, szóval úgy gondoltam, mindenképpen elhozom nektek. :)
Sosem gondolkoztam azon, mi kerülhetne a bakancslistámra, szóval okozott némi fejtörést a dolog, de viszonylag hamar sikerült összeszednem az 5 dolgot - de többet szerintem nem nagyon tudnék. Talán ebből az szűrhető le, hogy alapvetően nem vagyok az a pörgős és túlzottan kalandvágyó-típus, de ez a pár dolog, amit itt öszeszedtem, különös helyet foglal el a szívemben. Lássuk hát! :)

1. Részt venni élőben egy Ottawa Senators meccsen

Talán ezt nem is kell különösebben megmagyaráznom, hiszen akik velem tartottak az elmúlt hetekben, azok tudják, milyen fan lettem. :) Életem egyik legnagyobb élménye lenne, ha láthatnám játszani ezeket a fiúkat élőben is, és ha már ott vagyok, biztos olyan helyre ülnék, ahol kinyújthatnám a kezem egy pacsiért cserébe... ;)

2. Szép, egyenes fogak

Ez talán nem olyan szokványos bakancslistás-dolog, de számomra mégis központi jelentőségű azóta, hogy kinőttek a csontfogaim. Szerencsére nem olyan feltűnő a dolog, főleg, amióta kihúzták mindkét felső bölcsességfogamat, de sajnos a bal oldali első fogam kicsit előrébb áll, emiatt pedig sokszor voltam csúfolódások céltáblája, ami nagy mértékben befolyásolta gyerek-és kamaszkoromat, és gátolt pl. az önfeledt nevetésben. Érdekes módon azonban a gimis tablóképemen képemen mégis tele szájjal mosolygok, ennek az az oka, hogy a fotós bíztatott arra, hogy mosolyogjak. Most már bátrabban merek mosolyogni és nevetni, a jégkorong pedig ebben is segített, hiszen ott sem tökéletes a fogsora a játékosoknak (pl. Pageau-nak sem, mert hiányzik alul egy foga), de ők nem csináltatják meg, hanem büszkén vállalják. Jó, persze tudom, hogy egész más okból, de ez nekem akkor is erőt ad, meg persze az is, hogy a barátomnak pont ez tetszik rajtam. De azért kipróbálnám, akár csak egy napra is, hogy milyen érzés szép, egyenes fogsorral az élet. :) (megjegyzés: azért nem lett fogszabályzóm, mert féltünk attól, hogy esetleg meglazulnak a fogaim)

3. Megtanulni hip-hop táncolni

Ez a dolog már legalább tizenkét éves korom óta "nyomaszt", és számtalanszot próbálkoztam már vele, több-kevesebb sikerrel. Igaz, hogy néhány alapmozdulatot sikerült elsajátítanom, de valamiért mindig felhagytam vele. Pedig talán némi gyakorlással sikerült volna elérnem a célom, csakhogy egyszer valaki kinevetett, és onnantól kezdve blokkoltam az egészet... De nagyon szeretném, hiszen a rap zene közel áll hozzám, meg hát úgy az egész stílus is. :)

4. Kiadatni egy könyvemet

Na, hát ez nem titok, és ez a vágyam is legalább tizenkét éves korom óta éget. :) Remélem, egyszer sikerül, és akkor én leszek az egyik legboldogabb ember a világon. ^_^ 

5. Elutazni Amerikába

Nem vágyok külföldre olyan szinten, hogy ott éljek, vagy tanuljak, mert Magyarországon érzem igazán jól magam, viszont nagyon szívesen ellátogatnék a tengeren túlra, hogy végre a saját szememmel is láthassam, milyen Los Angeles, New York, vagy éppen a tengerpart... És hát, ha már ott vagyok, ki nem hagynám Ottawát sem. :) (persze tudom, hogy az már Kanada, de akkor is)

+1. Vezetni egy izomautót

Ez utólag jutott eszembe, de nem hagyhattam ki. :) Mivel imádom a veterán izomautókat, életem egyik legnagyobb élménye lenne, ha egyszer mehetnék pár kört eggyel. Mondjuk egy Chevelle-el... Na jó, igazból bármelyik megtenné, csak izomautó legyen, és klasszikus. 

/képek: giphy.com/ 

Daily Best Challenge 2 - The Writer Challenge

2017.05.26. 20:27, Gréti

Arra gondoltam, akkor egyúttal már reklámozom kicsit a Facebook oldalamat is... :D De nem ez a lényeg, hanem az, hogy arra gondoltam, belevágok egy újabb 10 napos kihívásba, melynek központi témája ezúttal az írás lesz. Az alapötletet az a 27 írásgyakorlat adta, amit még néhány hónapja találtam a Publio honlapján. Azóta se vágtam bele egyikbe se, de most arra gondoltam, itt az idő! Itt megtaláljátok a 27 írásgyakorlatot, melyekből 10-et kiválasztottam, és ezeket fogom az elkövetkező 10 napban megvalósítani - de nem árulom el, melyik 10-et! Az legyen meglepetés! :) Ha gondoljátok, tartsatok velem, és remélem, ezáltal ti is kedvet kaptok az íráshoz. És, ahogy a zongoratanárnőm mondta: gyakorolni, gyakorolni, gyakorolni- ez pedig érvényes az írásra is, természetesen. :) 

Ennyi volt

2017.05.26. 16:41, Gréti

Hajnalban lejátszották a 7. mérkőzést. Sajnos az Ottawa veszített, így nem ők jutottak ki a döntőbe, és nem küzdhetnek meg a Stanley kupáért. Szomorú voltam, és vagyok még most is, mert nem elfogultságból mondom, de tényleg megérdemelték volna a győzelmet. Az edzőjük, Guy Boucher azt nyilatkozta róluk ma, hogy teljes szívvel-lélekkel játszottak, beleadtak mindent, és reméli, hogy ezzel tényleg elnyerik az emberek bizalmát és elismerését. Mert ők egy nagyon különleges csapat. És ez igaz! Bár nincs viszonyítási alapom, és lehet, hogy sokak már a falra másztak tőlem az utóbbi hetekben a jégkorong miatt, de el sem tudom mondani, mennyi hitet és erőt adott nekem ez a csapat. Rengeteget tanultam tőlük, és mondhatni, hogy a lehető legjobbkor jöttek az életembe. Hiszek benne, hogy nincsenek véletlenek, így ezt sem tudom hirtelen fellángolásként vagy múló szeszélyként értelmezni. Hiszen semmi nem indokolta, hogy elkezdjek rajongani a jégkorong iránt, abban meg főleg nincs semmi logika, hogy miért pont az Ottawa Senators... De most már tudom, látom az értelmét. Ők az egyik legnagyobb múltra visszatekintő csapat, akiknek azonban mégis csak 25 évet tulajdonítanak, és hiába lógnak kint a stadionban a régi Ottawa díjai, elismerései, azt nem számítják be a mostani csapatnak, hanem újra bizonyítaniuk kell mindenkinek, hogy ők igenis az Ottawa Senators méltó utódai, sőt, hogy ez tulajdonképpen ugyanaz a csapat, annak ellenére, hogy volt a történetében majd' 70 év kihagyás, sajnálatos módon. De most visszatértek, és küzdenek, és nem adják fel, még akkor sem, ha azt harsogták a szakértők az egész rájátszás alatt, hogy az Ottawa a második legesélytelenebb a Canada Maple Leafs után. Bebizonyították, hogy egyáltalán nem esélytelenek. Ugyanis nem elég, hogy Kanada legjobb csapata lettek ezáltal, bejutottak a TOP3-ba, és a Kelet 2. legjobb csapata címet is elnyerték. De ami a legfontosabb, hogy nem adták fel önmagukat, pedig azért a Pittsburgh rendesen nyomást gyakorolt rájuk... de ők nem adták fel az elveiket, ragaszkodtak önmagukhoz, egymáshoz, és ez nekem olyan erőt ad! A kitartásuk, a szeretetük, az őszinteségük, a határozottságuk, a szelídségük, a céltudatosságuk... igaz, volt pillanat, amikor erőt vett rajtuk a fáradtság és a kétségbeesés, de visszataláltak önmagukhoz, és bebizonyították, hogy verhetetlenek, még akkor is, ha ma hajnalban nem ők nyertek. De nem adták könnyen a keleti kupát, ugyanis két hosszabbítás is volt, amivel történelmet írtak, mert 1994 óta nem volt erre példa az NHL történetében. Szerettem volna, ha megnyerik, de már nagyon sajnáltam őket, mert érezhetően fáradtak voltak, de hát jóhogy, hiszen egy ilyen rájátszás során (ami októbertl júniusig tart) akár 110 mérkőzés is összejöhet! Csak azt sajnálom, hogy nem követtem folyamatosan az eseményeket, és csak a vége felé kapcsolódtam be, de így is örülük, hogy rájuk találtam. Az biztos, hogy nem felejtem el őket soha, hiszen olyat adtak nekem, ami elkísér további életem során, és mindenképpen szükségem volt erre a lelki töltetre most, a nagy megpróbáltatásaim előtt állva. Szóval: köszönöm, Ottawa Senators! És persze, köszönöm Istennek, hogy lehetővé tette ezt a "találkozást". :) 
A Pittsburghi Pingvinekről csak annyit, hogy sajnálom őket. Hiába nyertek, ha egyszer nincs saját stílusuk, de ami a legszomorúbb, hogy nem alkotnak egy igazi csapatot. Szemléltetésképp hoztam két képet: az elsőn az idei nyugati győztes, a Nashville Predators a kupa átvételekor, a másikon pedig a keleti győztes, a Pittsburgh, pontosabban Sidney Crosby... nem tehetek róla, de Ronaldo jutott róla eszembe. (bár távol álljon tőlem, hogy bárkit is bántsak, ez csak egyszerű észrevétel)


A Nashville Predators a kupa átvételekor


És a Pittsburgh Penguins nevében Crosby... miután átvette a kupát, szabályosan zsákmányként hurcolta be magával az öltözőbe, fittyet hányva a csapattársaira... 

A finálé következő eseményeit már nem fogom ilyen szinten nyomon követni, de remélem, a Nashville nyeri a kupát. És nem az irigység vagy a rosszindulat beszél belőlem. De egy ilyen csapat, mint a Pittsburgh Penguins egyszerűen nem érdemli meg két év alatt másodszor is azt a kupát, legalábbis azok alapján, amiket most láttam tőle. 

/képek: nhl.com/

 
Sziasztok!

Gréti. HuszonNégy. CsabaKedvese. Blogger. Református. MajdnemLelkész. SzatmáriLány. Jégkorongos. OttawaSenators.

"...életutunkat nem az világítja meg, ahonnan jövünk, hanem ami felé, ahová megyünk." (Török István)

 
ALLIN-Award

Az ALLIN Award, vagy másnéven Blogger Encouraging Award egy olyan díj,melyet minden hónapban egy általam választott bloggernek adok. Mint a nevében is benne van, ez egyfajta bátorító díj, amely arra buzdít, hogy mindent bele! :) Bloggernek lenni nem könnyű, éppen ezért gondoltam arra, hogy minde bátorítás jól jön. ^^

A HÓNAP DÍJAZOTTJA: Bibi
(frissítve: 2018.03.04.)

Előző díjazottak

 
Útravaló

2018.03.04.

"A szegény embernek lehet mesét mondani arról, hogy a királyi palotában, a gazdagságban van a boldogság. De a gazdag tudja, hogy ott nincs." (Darányi Lajos)

 
Aktuális terveim

◙ Elkezdeni a záróvizsga tételeket
◙ Vizsgaistentiszteletre igét választani 

◙ Kiolvasni egy könyvet márciusban
◙ Banán-kúrát elkezdeni

◙ Elkezdeni jógázni
◙ Megírni a vizsga i.t. dolgozatot

 

 
Beszélgessünk :)

 
Senators

Cserét a chat-ben kérhetsz! Különösebb kikötésem nincs, csak hogy szép, rendezett, igényes legyen az oldalad, és hogy cserébe te is tegyél ki engem! :) Helyek száma nincs korlátozva!

  

   

   

 Te? :)

*  *  *

♥ CsabiLimonadeeBíborEnaThea ♥ Jasmine 
Fanni ♥ Zsó ♥ Celaena 

* * *

Visszavárósok
Ide kerülnek azok a cseréim, akik legalább egy hónapja inaktívak. Az illetőnek jelzem a chatfelületén is, hogy ideiglenesen levettem. Ezt senki ne vegye sértésnek, tudom, hogy ezer oka lehet a frisskimaradásoknak! És hát, azért "Visszavárós", mert csak szólj, és egyből vissza is raklak a cserék közé! :)

Esther · reba · knusi · Dilara

 

 
Útmutató

Ottawa Senators Karlsson season 
Pageau nhl meccsajánlók lelkész 
award tag jégkorong rap

 
Nyelv/language
If you're not Hungarian, choose another language! :) 
(It may not be so perfect, sorry!)
   
 
Login/-out
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

@greta.chevelle


Részletes személyiség és sors analízis, ajándék 3 év elõrejelzéssel,ingyenes konzultáció,ahol megbeszéljük a kérdéseid!    *****    BOOKISLAND -> A könyvek szigete, ahol ötletet kaphatsz egy jó könyvhöz <- BOOKISLAND    *****    Rendeld meg asztrológiai elemzésed,nagyon kedvezõ feltételekkel,találkozzunk az oldalamon és válassz a sok lehetõségbõl!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Adóbevallás 2018 sms, határidõ, nyomtatvány és tudnivalók itt    *****    AJÁNDÉKOZZ ASZTROLÓGIAI ELEMZÉST, SZÜLETÉSNAPRA IS SZÉP AJÁNDÉK!    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Szereted az animéket és mangákat? Megismernél egy új fansub csapatot? Akkor itt a helyed! A rókák várnak rád ;)    *****    Szeretnél saját lovat?De nem engedheted meg magadnak? Katt!Nevelj nálunk virtuálisan! Nevelj, tenyéssz versenyezz!    *****    EBERTIN: Kozmobiológia    *****    Megérkeztek az útvesztõk a Mesetárba! Kukkantsatok be egy kis ceruzakoptatásra - vagy egy jó mesére!    *****    Aktív Friss Ingatlanok Debrecenben lakások, házak, villák, telehelyek széles választéka Aktív Friss Ingatlanok Debrecen    *****    MARGOT ROBBIE MAGYARORSZÁG - ÉRTESÜLJ ELSÕ KÉZBÕL AZ OSCAR JELÖLT SZÍNÉSZNÕVEL KAPCSOLATOS HÍREKRÕL - MARGOT ROBBIE MO    *****    Újra elindult a Hungarian Super Mario Fan Club! Hírek, cikkek, érdekességek a Super Mario világából.    *****    Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha    *****    A Sortilegio sztárjainak új közös mexikói sorozata! Ha te is imádod Ana Brenda Contrerast és David Zepedat nézz be!    *****    Te is próbálsz bevételre szert tenni a portálodon? Lehet, hogy nem jelennek meg a hirdetéseid? Ne ess el a bevételedtõl!    *****    Avon vásárló vagy de unod, hogy a tanácsadód várat állandóan? Esetleg eltûnt? Az Õ kedvezményeit inkább te vlltanád be??    *****    Kérlek segítsd egyesületünk munkáját az adód 1%-kal. Nézd meg a rendezvényeinket is. 2018. március 24.-én várunk!    *****    A HUN-Tv kezet nyújt: Az Élet Magazin elõadásai, köztük Asztrológia elõadásom