~Blog~

#1. Behind the Scenes - avagy a színészek is csak emberek

2017.04.11. 17:53, Gréti

Szeretem azokat a képeket, ill. videókat, amelyek betekintést engednek a kulisszák mögé. Jó látni, hogy a színészek is csak emberek, hogy milyen jóban vannak egymással azok, akik a filmben/sorozatban a legnagyobb ellenségek, és persze érdekes lehet számunkra az is, hogyan zajlik egy-egy forgatás. Az alábbi videóra teljesen véletlenül találtam rá. 12 perces, szóval kicsit hosszú, de érdemes megnézni még annak is, aki esetleg nem jártas a Halálos Iramban világában. Ez a videó azért is nagy kincs számomra, mert ebből is látszik, hogy a szereplők a való életben is majdhogynem egy családot alkotnak. Dominic Toretto szigorú kiállása után jó látni Vin Diesel vicces oldalát is (bár nem szoktam ilyet mondani, de a mosolya szerintem nagyon cuki :) ), és Paul Walker-ről sem gondoltam volna, hogy a való életben iylen vicces volt. Kettejük barátságát jól mutatja az az utolsó jelenet, amikor Paul beöltözött Vin Diesel-nek az egyik forgatás alkalmával. Azon nagyon nevettem, főleg, mert először azt hittem, The Rock az. :) Tyrese Gibson hozza a formáját, neki nyilván nem kellett sokat alakítania a filmbeli karakterén. Bár mutathattak volna a többi szereplőről is több forgatási jelenetet (pl. Letty, vagy Hobbs), de nem baj, ez a videó így is megéri azt a 12 percet. Ami viszont kicsit lelombozott, bár tisztában voltam vele, hogy a legtöbb jelenetet zöld háttér előtt veszik fel. Nagyon nehéz lehet így is hitelesen alakítani a szerepet, úgy, hogy nem látják, tulajdonképpen most milyen díszletnél, milyen helyszínen forgatnak. De hát, ez a XXI. századi színét velejárója. És ettől függetlenül jól csinálják.
Jó szórakozást a videóhoz! :)

 

Rebels - a hosszabbítás első napja

2017.04.10. 20:30, Gréti

Talán ezért is halasztottam tudat alatt mostanában ezt a regényt. Mert tudtam, hogy el fog jönni ez a pillanat. És az a legrosszabb, amikor érzed, hogy szenved a szereplőd. Amikor az ő szenvedése a tiéd is. Amikor könnyek gyűlnek a szemedbe a fájdalma miatt. Nem szeretek fájdalmat okozni a szereplőimnek. De muszáj volt. Egy író mondhat ilyet, hiszen tudja, mi lesz a történet folytatása. Tudom, mit szánok Caitlyn-nek. Pontosabban, kit. Tudom, miért tettem ezt. A javát szolgálja, de ez még nem látszik. Hú, ez így kicsit hátborzongatóan hangzik, pedig így van. Furcsa, de így van. De attól függetlenül nagyon nehéz volt megírni. Talán hülyeség, hogy ilyeneken fennakadok. Talán butaság, hogy ennyire magamra veszem a szereplők sorsát. De máshogy nem lehet hitelesen írni. Máshogy nem lesz lelke a történetnek. Remélem, az enyémnek van. Talán nem tökéletes. Talán nem hibátlan. De lelke talán van. És az a legfontosabb. 

Ha érdekel az új fejezet, IDE kattintva elolvashatod >>

Reign 02x09 margójára

2017.04.10. 13:15, Gréti

Általában nem is a rossz szándék vezérli őket. Sőt, még csak nem is nagy dolgokkal kezdődnek. Van, hogy csak egyszerű kis füllentéssel indul. Talán azért, hogy másokat védjünk. Vagy magunkat. De ki ítélhet el ezért? Hiszen ezzel csak jót akarunk. Jót akarunk, de végül rosszul sül el. Mindig rosszul sül el.

A hazugság nem egyszeri esemény. A hazugság egy folyamat. Egy láncreakció. Ez a törvényszerűsége. Egy hazugság többet von magával, mert a hazugságot hazugsággal kell leplezni, hazugsággal kell elhárítani az igazságot. Sok álmatlan éjszaka, fejtörés, beavatottak és kirekesztettek, védelemre szorulók, és persze mi magunk... De mi kik is vagyunk ebben az egészben? Irányítók? Ó, dehogy. Csak azt hisszük, hogy kézben tartjuk a hazugságokat, de valójában a hazugságok tartanak kézben minket. Irányítanak, befolyásolnak, sakkban tartanak, fenyegetnek, rettegést és félelmet keltenek, tönkretesznek nem csak másokat, de mindenekelőtt minket, önmagunkat. Tudjuk, hogy nem éri meg. Tudjuk, hogy nem vezet eredményre. Tudjuk, mi lesz a következménye. Mégis megtesszük. Mégis hazudunk. Talán pont azért, mert jót akarunk. De ez csak ámítás. Hazugsággal sohasem lehet jót elérni. A hazugság mindig kiderül. Vagy mások leplezik le, vagy mi magunk - vagy a hazugság önmagát. Mert a hazugság nem barátunk. Csak elhiteti velünk, hogy a mi oldalunkon áll. Aztán, amikor nem is számítunk rá, ellenünk fordul, és lecsap. Igen, ez a hazugság. Elszakít, tönkretesz, megsebez, megmérgez. Kifordíto önmagunkból. Uralma alá von. Mindent letarol, aztán tovább áll, mint aki jól végezte dolgát.

Emberek vagyunk. Hajlamosak arra, hogy kiszínezzük kicsit a dolgokat. Azt mondjuk, ez még nem bűn. Talán tényleg nem. Hiszen különbség van hazugság és hazugság között. Egyvalami mégis közös bennük: láncreakciót indítanak el. Van, hogy rövidebbet, de van, hogy hosszasan elnyúlót. Ki tudja, melyik a rosszabb? Én azt mondom, mindkettő. 

Miért félünk jobban az igazságtól? Mert jobban fáj? Kíméletlenebb? Nagyobbat üt? Igen. Van, hogy igen. De legalább nem ámít. Legalább nem ringat hamis képzetekben. Legalább őszinte. Legalább tudjuk, hányadán állunk. Tudunk mihez viszonyítani. Ez a biztonság. Az igazság, még ha fáj is, de megadja nekünk a döntés lehetőségét, és ami a legfontosabb: tisztel bennünket annyira, hogy elénk tárja a valóságot, ezáltal pedig a valós lehetőségeinket is. És azt hiszem, ez a legfontosabb. Senki nem érdemli, hogy bármivel is ámítsák. Még akkor sem, ha ő maga kéri ezt. Aki a hazugságot kéri, az egyszerűen csak kétségbeesett, és nem tud reálisan gondolkodni. Úgy gondolja, jobb a boldog tudatlanság. Úgy érzi, jobb a szelíd hazugság. De a hazugság fájdalma hosszú, az igazságé pedig rövidebb. Egy sebtapaszhoz is lehetne hasonlítani, amit ha hirtelen tépnek le, talán jobban fáj, de ez a fájdalom hamarabb elmúlik, és jobbat teszünk vele, mintha szép lassan szedjük le, ezáltal pedig elnyújtjuk a fájdalmat. Mert a fájdalom sokszor elkerülhetetlen. Hozzátartozik az életünkhöz. De tudnánk-e értékelni a magasságot, ha nem tapasztaltuk meg a mélységet és az abból való szabadulást? Mert a lehetőség mindig ott van. Nem kell a mélyben maradnunk. A hazugságokból is van kiút, még akkor is, ha már nyakig benne vagyunk. Olyan nincs, hogy ennyi volt. Olyan nincs, hogy a hazugság, a kétségbeesés, a magatehetetlenség legyőzhet. Az igazság mindig győz - és ez most nem csak egy általános mondás, ami elszáll a levegőben. Legyen igazsággá az igazság. Másokat nem tudunk megváltoztatni, de önmagunkat igen. 

Persze, az igazmondás valójában egy művészet. Azért, mert az igazmondás nem lehet kíméletlen. Ha kíméletlen, akkor nem törődik a másikkal, és akkor már nem tölti be eredeti funkcióját. Akkor már sebez, öl, tönkretesz, meggyötör... Ezt pedig senki nem érdemli. Az igazságot nagyon finoman, toleránsan, mindig a másik érdekeit szem előtt tartva kell feltárni - de fel kell tárni. Ennyivel tartozunk a másiknak, és önmagunknak. Vigyázzunk a hazugság csapdájával! Látszódhat egyenesnek a hazugság útja, hathat csalogatóan szélesnek és szépnek, de tudjuk, hogy a romlásba visz. Mindig van kiszállás. Mindig van másik lehetőség. Mindig van másik út - az igazság útja. Ami talán nem olyan hívogató. És, amire ha rálépünk, tudnunk kell, hogy felelősséggel jár. De mégis, nem jobb vállalni ezt a felelősséget? 

 

#5. FF Saga-titok, meg még egy s más

2017.04.09. 21:00, Gréti

Dwayne Johnson az ötödik részben szállt be a sorozatba, és ugyebár ő alakítja Luke Hobbs karakterét, aki maga a megtestesült vasfegyelem. Az elején még Dom és csapata ellen van, de a részek során szerencsére már melléjük szegődik, sőt, a nyolcadik részben nagyon úgy tűnik, hogy ő fogja átvenni a családfő szerepét - reméljük, azért nem így lesz... DE! Most nem is erről akarok írni, hanem az a nagy titok, ami most itt lelepleződik, hogy eredetileg nem is ő lett volna Hobbs. Egy idősebb - és nyilván közel sem ennyire testhezálló - színészt néztek ki a szerepre, de Vin Diesel-nek felhívták a figyelmét egy Facebook posztra, amelyben azt írták a rajongók, hogy egy Diesel-Rock páros nagyon jó lenne (és milyen igaz!). Vin pedig volt olyan jó fej, és egyből fel is hívta Dwayne-t, aki szerencsére elfogadta a felkérést, úgyhogy így lett ő Luke Hobbs, mindenki nagy örömére. Ebből is látszik, milyen jó fejek, mert pl. hiába szeretnének sokan egy Johnny Depp-Robert Downey Jr. párost, ez nem nagyon akar összejönni. De addig is örüljünk a Vin Diesel-Dwayne Johnson párosnak, és várjuk feszülten, mi lesz a köztük feszülő konfliktus kiváltó oka a 8. részben. :)

Jaj, ma végre valahára tudtam írni a Rebels-t. Kiszámoltam, hogy még 12 napra lesz szükségem ahhoz, hogy meglegyen az 50.000 szó, ami ugyebár az elérendő mennyiség. Remélem, összejön, a héten lesz időm írni, szóval lehet, hogy nem is fog kelleni 12 nap, de inkább rászámolok. Mindenesetre az tuti, hogy a történet nem fog véget érni 50.000 szónál, de hát eredetileg is több kötetes a széria, hiszen a "Rossz helyre születtem" (aminek a Rebels a nem hivatalos remake-je) három kötetes. Mondjuk már eléggé eltértem a 2015-ös sztoritól, de nem is baj. :) Jobb ez így.

A legújabb részt IDE kattintva tudjátok elolvasni.>>

Néztem ma még az Uralkodónőt is, most járok a 2. évad 3. részénél. De lehet, ma még megnézek egyet, hiszen most nem kell visszautaznom Debrecenbe, így sokkal nyugisabb minden. :) Valamiért ma ihletet kaptam, így van a fejemben két fanfiction is, egy Reign és egy Beavatott, de még egyiket sem írtam meg. Ma a Rebels-t helyeztem előtérbe, de lehet, hogy holnap majd előrukkolok a két novellával. Hiába, nem bírom ki írás nélkül. :) De készítettem egy áprilisi naptárt, igaz, kicsit siettem vele, de remélem, azért tetszeni fog nektek. A képre kattintva elérhető nagyobb méretben, letölthető és használható. Sok szeretettel! :)

Egyébként azon gondolkoztam, hogy a mostani időkre mondjuk azt, hogy farkastörvények uralkodnak (vagyis az tud ereményt elérni, aki törtető, erősebb, stb.), de azért abban az időben sem volt semmi az élet! Az a sok kivégzés, vádaskodás, az az igazságszolgáltatás... meg még mellé a sok betegség, mondjuk ezek ellen most sem vagyunk védve teljesen, de akkor is... a gyerekek sem voltak biztonságban, és igazából az már szerencsés volt, aki megélte a felnőttkort, szerintem. Azzal meg igazából most szembesültem, hogy a királynak abban az időben sem volt azért olyan korlátlan a hatalma. Mert ugyebár a mai királyok is (már ahol még vannak) inkább már csak ceremoniális funkciót töltenek be. Régen oké, hogy kormányzott, de a nemesek nélkül semmire se ment volna, és ez nagyon durva. Mert oké, hogy születés vagy házasság révén nyerik a rangjukat, de ha a nemesek nem támogatják, akkor nem ér az egész semmit. Szóval, visszatérve a jelenhez: igazából minden kornak megvan a maga szépsége és sötétsége, nehézsége egyaránt. Szóval, nem érdemes egyik korszakot sem idealizálni. Mert ez itt mind a valóság. A valóság pedig sohasem tökéletes. És most nem a pesszimizmus beszél belőlem, csupán a realitás. Oké, tudom, inkább csak néznem kellene ezt a sorozatot, de akaratlanul is eszembe jutnak ilyen dolgok. És arra is rájöttem, hogy azért nem szerettem volna a középkorban élni. Az viszont tetszik, hogy most már kezdenek rámeni a katolikus-protestáns ellentétre. Már nem emlékszem, mit hoznak ki belőle (spoiler: azt tudom, hogy Louis protestáns), de mindenképpen érdekes és hasznos látni a reformációt katolikus szemszögből is. Még akkor is, ha ez a sorozat egy modern feldolgozása a történelemnek. :)

#4. FF Saga-titok, plusz Reign évadzáró

2017.04.08. 20:29, Gréti

"Amit sokan nem tudnak, hogy a film alapötlete eredetileg egy New York-i utcai versenyekről szóló cikk alapján született, csak a rendező és a producer akarták Los Angelesbe vinni az egészet. Szóval most hazahoztuk a show-t" -mondta Vin Diesel, amikor kiderült, hogy a Halálos Iramban 8 helyszíne New York lesz. Így pedig már nem is csodálkozunk, hiszen tudjuk most már, hogy eredetileg is ez lett volna a helyszín. Itt pedig mindenképpen meg kell említeni, hogy Vin Diesel New York-ban született és nőtt fel, szóval személyes kötődése is van a városhoz. :)

Biztosan feltűnt nektek, hogy az utóbbi napokban sűrűn váltogattam a design-t. Ennek az az oka, hogy az első, vagyis a hercegnős valamiért nem tetszett, a fejléccel nem voltam kibékülve. Viszont nem volt időm átalakítani, úgyhogy lecseréltem a Chevelle-re, ami már egy ideje készen volt. Viszont valamiért az is szúrta a szemem, hogy így mondjam, úgyhogy ma leültem, és gondoltam, csinálok egy újat. Így született meg ez a mostani, ami nekem tetszik, főleg a színek miatt, ugyanis most direkt nem akartam túl világosat. Meg hát úgy gondoltam, akkor kicsit fejezze ki a design a honlapom fő témáját, ami jelenleg a Rebels c. regényem, még akkor is, ha mostanában sajnos nem írtam. Igaz, tegnap a vonaton folytattam, írtam is kb. 1200 szót, de aztán ma reggel rájöttem, hogy máshogyan kellett volna megírni, szóval storno. De ma nem volt időm átírni, mert voltunk vásárolni, ráadásul megfájdult a fejem is, úgyhogy inkább csak sorozatot néztem, meg a design-t csináltam. Befejeztem az Uralkodónő első évadát, és belekezdtem a másodikba, úgyhogy végre valahára már Louis is felbukkant! ^_^ Bár még mindig Bash a kedvencem, de mindig elszomorít, hogy Máriával már nem érdeklődnek egymás iránt... Na de mindegy. :) Viszont az évadzáró rész vége, fú, az most tűnt fel, milyen jól sikerült! Amikor Ferenc ugyebár kimegy Lolához, Mária pedig lereszteti a kaput, és akkor Ferenc visszanéz, és ott van köztük az a kapu, ami jól jelképezi azt a falat, ami felhúzódik kettejük közé, sőt, ami igazából mindig is ott volt... szóval, tényleg jól megcsinálták. Érdemes volt újrakezdenem. :)

 
Sziasztok!

Gréti. HuszonNégy. CsabaKedvese. Blogger. Református. MajdnemLelkész.

"...életutunkat nem az világítja meg, ahonnan jövünk, hanem ami felé, ahová megyünk." (Török István)

 
ALLIN-Award

Az ALLIN Award, vagy másnéven Blogger Encouraging Award egy olyan díj,melyet minden hónapban egy általam választott bloggernek adok. Mint a nevében is benne van, ez egyfajta bátorító díj, amely arra buzdít, hogy mindent bele! :) Bloggernek lenni nem könnyű, éppen ezért gondoltam arra, hogy minde bátorítás jól jön. ^^

A HÓNAP DÍJAZOTTJA: Lyra Corvus
(frissítve: 2018.01.29.)

Előző díjazottak

 
Útravaló

2018.02.11.

Mindig ugyanazt a régi nótát fújom: hallom a saját siránkozásomat, amiért ez vagy az hiányzik, és hallom, ahogy másokra panaszkodom. Nem, Istenem, ez nem mehet így tovább. Új éneket szeretnék énekelni, bátorító szavakkal. Új énekeket, amelyekben hálát adok neked mindazért, amit értem tettél és megteszel újra és újra. (E. Herrmann)

 
Olvastad már?

Hosszú hétvége Csabival >>
Néhány tanács egy kezdő "tanártól" - kezdőknek >>
Békés megyei körút #1. - Gyula >>
HP-titok: a kviddics eredete (unofficial version) >>
Ne dobd vissza a labdát! >>
Habsburg-book Tag, kötelező olvasmányokkal >>
Idegennyelvi kalandjaim az elmúlt 5 évben >>
♦ Hogyan (ne) akard megismerni a jégkorongot? >>

 
Aktuális terveim

◙ Elkezdeni a záróvizsga tételeket
◙ Vizsgaistentiszteletre igét választani
◙ Kiolvasni egy könyvet februárban
◙ Banán-kúrát elkezdeni

 

 
Beszélgessünk :)

 
Senators

Cserét a chat-ben kérhetsz! Különösebb kikötésem nincs, csak hogy szép, rendezett, igényes legyen az oldalad, és hogy cserébe te is tegyél ki engem! :) Helyek száma nincs korlátozva!

  

   

   

Te? :)

*  *  *

♥ CsabiLimonadeeBíborEnaThea ♥ Jasmine 
Fanni ♥ Zsó ♥ Celaena 

* * *

Visszavárósok
Ide kerülnek azok a cseréim, akik legalább egy hónapja inaktívak. Az illetőnek jelzem a chatfelületén is, hogy ideiglenesen levettem. Ezt senki ne vegye sértésnek, tudom, hogy ezer oka lehet a frisskimaradásoknak! És hát, azért "Visszavárós", mert csak szólj, és egyből vissza is raklak a cserék közé! :)

Esther · reba · knusi · Dilara

 

 
Útmutató

Ottawa Senators Karlsson season 
Pageau nhl meccsajánlók lelkész 
award tag jégkorong rap

 
Nyelv/language
If you're not Hungarian, choose another language! :) 
(It may not be so perfect, sorry!)
   
 
Login/-out
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót