Sziasztok!

Gréti vagyok, 24 éves, református lelkipásztor gyakornok. Szatmári lány vagyok, de apai részről van bennem egy kis dunántúli is, a Kedvesem, Csaba pedig erdélyi. Kisebb-nagyobb kihagyásokkal 12 éves korom óta blogolok és szerkesztek honlapot. Imádom a könyveket - olvasni és írni egyaránt. Szeretem a rap zenét, legyen az angol vagy német. 23 éves koromig nem érdekelt a sport, 2017. áprilisában azonban megdobogtatta szívemet a jégkorong, és azóta Ottawa Senators rajongó vagyok. 

"A bátorság nem a félelem hiánya, sokkal inkább egy döntés, hogy a félelemnél van, ami fontosabb."

❤☀☁☺♪ ♫
Dátum: 2018.04.07.
Időjárás: felhős
Állapot: gyógyuló-félben
Zene: Seyed feat. Kollegah - MP5
Könyv: Lana Millan: Raziel - egy angyal az élet küszöbén

 
ALLIN-Award

Az ALLIN Award, vagy másnéven Blogger Encouraging Award egy olyan díj,melyet minden hónapban egy általam választott bloggernek adok. Mint a nevében is benne van, ez egyfajta bátorító díj, amely arra buzdít, hogy mindent bele! :) Bloggernek lenni nem könnyű, éppen ezért gondoltam arra, hogy minde bátorítás jól jön. ^^

A HÓNAP DÍJAZOTTJA: Bibi
(frissítve: 2018.03.04.)

Előző díjazottak

 
Legfrissebbek
Friss bejegyzések
2018.04.23. 15:05
2018.04.18. 19:04
2018.04.12. 13:28
2018.04.10. 18:29
2018.04.08. 22:32
2018.04.07. 17:16
2018.03.19. 20:09
Friss hozzászólások
 
Beszélgessünk :)

 
Senators

Cserét a chat-ben kérhetsz! Különösebb kikötésem nincs, csak hogy szép, rendezett, igényes legyen az oldalad, és hogy cserébe te is tegyél ki engem! :) Helyek száma nincs korlátozva!

  

   

   

 Te? :)

*  *  *

♥ CsabiLimonadeeBíborEnaThea ♥ Jasmine 
Fanni ♥ Zsó ♥ Celaena 

* * *

Visszavárósok
Ide kerülnek azok a cseréim, akik legalább egy hónapja inaktívak. Az illetőnek jelzem a chatfelületén is, hogy ideiglenesen levettem. Ezt senki ne vegye sértésnek, tudom, hogy ezer oka lehet a frisskimaradásoknak! És hát, azért "Visszavárós", mert csak szólj, és egyből vissza is raklak a cserék közé! :)

Esther · reba · knusi · Dilara

 

 
Útmutató

Ottawa Senators Karlsson season 
Pageau nhl meccsajánlók lelkész 
award tag jégkorong rap

 
Nyelv/language
If you're not Hungarian, choose another language! :) 
(It may not be so perfect, sorry!)
   
 
Login/-out
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Greta Chevelle blogja

Élet göndör hajjal - tippek, tanácsok (:

2017.07.17. 12:02, Gréti

A hajam története talán érdekesebb, mint a saját életem története. Na jó, nem, de mindjárt kifejtem bővebben. :) Kiskoromban mindig ún. kleopátra frizurát hordtam, a hajam vékony szálú, szögegyenes volt. Mindig göndör fürtökről álmodoztam, de szó szerint: mikor már nagyobb lettem, olyan 9-10 éves, mindig be kellett fonni a hajam (ekkor már hosszabb volt), és elalvás előtt arról ábrándoztam, hogy reggel dús, göndör hajkoronával ébredek. Ez persze nem jött össze, de ami durva, hogy az álmom tényleg valóra vált! 11 évesen ugyanis, egyik napról a másikra úgy ébredtem, hogy elkezdett göndörödni a hajam - a gond csak az volt, hogy csupán a felső része. Ez kb. 2 évnyi szenvedést jelentett, mert egyszerűen nem állt sehogy, tehát borzalmas volt. Akkoriban még nem is voltak olyan profi hajvasalók, úgyhogy csak küszködtem vele, de két év után már minden rendben volt, lenőtt az új, göndör rétegem, és immár az egész hajam gyűrűgöndör lett. Imádtam, még akkor is, ha kaptam érte beszólásokat, pl. hogy olyan, mint egy pulikutyának, vagy hogy az igényes lányok vasalják a hajukat. Én szerettem, hogy göndör, de idővel néha kivasaltam, mert úgy is szerettem. A göndör hajról azonban tudni kell, hogy egy idő után elfárad. Az enyémmel is így történt, hiszen 12 éves koromban göndörödött be, ami azt jelenti, hogy immár több, mint 10 éve, hogy göndör. Az elmúlt másfél-két évben éppen ezért inkább vasaltam, mert a hullámok láthatóan elfáradtak, és szükségük volt a pihenésre. Tavaly nyáron azonban ismét beújítottam, és bubifrizurára vágattam a hajam, ami azóta már jól megnőtt, ennek következtében azonban ismét megerősödött a göndörség a hajamban, és érezhetően nem szereti a vasalót. Szóval, göndör hajjal nem könnyű az élet, de annál szebb. :) És tudom, hogy sok ehhez hasonló cikk kering a neten, de arra gondoltam, leírom, én hogyan ápolom a göndör hajamat. Hátha valakinek pont ez lesz a hasznára. :) 

Az első és legfontosabb, hogy a göndör hajjal szó szerint együtt kell élni. A göndör haj mondhatni, önálló életet él, önálló akarattal rendelkezik. Ha nem akar göndörödni, akkor bizony nem is fog. Ha viszont akar, akkor tehetsz vele bármit, úgyis az lesz, amit ő akar. És mivel legyőzni úgysem tudod, jobb, ha engedsz, és hagyod, hogy meglegyen az ő akarata. :) Az én példámból látszik, hogy a "göndörtelen", makacs állapot évekig is eltarthat, de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy ezzel vége a göndörségnek. Nyilván csak egy kis pihenőre van szüksége, hiszen a hullámok idővel elfáradnak. Ilyenkor be lehet újítani egy teljesen más fazonnal, mert az, úgy vettem észre, kedvez a hullámoknak. 

Másrészt, a göndör haj sokkal időigényesebb, mint az egyenes, és sokkal több ápolást is igényel, mégpedig azért, mert a göndör fürtök belül üregesek, vagyis sokkal hamarabb kiszáradnak. Nálam ehhez társul az is, hogy alapból zsírosabb a hajam, viszont az erre a problémára való samponok szárítják a hajat, tehát eleve kilőve. Ezért is választottam az Oriflame HairX hajkiegyenlítő samponát, ami nekem nagyon bevált, mert kezeli a zsíros hajtövet, viszont nem szárítja ki a száraz hajvégeket. Tudom, hogy a Schauma-nak is van ugyenilyen sampona, és próbáltam is, de nekem az nem vált be. Balzsamnak pedig a Golf hajöblítő vált be, mégpedig a száraz és törékeny hajra való, mert ez nem olyan erős. Ez is érdekes, hogy nem ajánlatos túl erős kencéket használni, mert azzal ellenkező hatást érünk el, és csak elnehezítik a hullámokat, azt meg ugyebár nem akarjuk. :) (És, természetesen a balzsamot NE tegyük a hajtőre!!!) Viszont, pont erre találták ki a hajpakolást, amit nem kell minden hajmosáskor, bár ezt, amit én használok, a fehér Gliss Kur-t, lehet, mert ez a leggyengébb, de pl. az arany színűt azt elég csak minden második, vagy harmadik alkalommal, mert az sokkal sűrűbb. A hajmosás technikájáról röviden: ajánlatos 2-3x átmosni a samponnal, majd alaposan leöblíteni, ezután a hajvégeket átkenni a balzsammal, leöblíteni, majd rárakni a hajpakolást. Én úgy szoktam, hogy a hajpakolással együtt kontyba csavarom a hajam, és úgy hagyom, amíg meg nem zuhanyzom, majd ezt is alaposan le kell öblíteni.

Ha megvolt a hajmosás, még az sem mindegy, hogyan kezeljük vizes állapotában a hajunkat. Én úgy szoktam, hogy gyengéden kicsavarom belőle a felesleges vizet, majd betekerem egy törölközőbe, és rövid ideig úgy hagyom. Nagyon fontos, hogy a törölközővel NE dörzsöljük a hajat! Valahol olvastam, hogy aki göndörebb hajat akar, akkor annak így kell eljárnia, de ez nem igaz. Legalábbis, az én tapasztalataim szerint. Csak óvatosan meg kell nyomkodni a törölközővel a hajat, majd ezután jöhet a fésülés. Úgy tapasztaltam, hogy sokan nem tudják a helyes technikáját, úgyhogy gondoltam, leírom. A hajvégektől kell kezdeni a fésülést, és így kell felfelé haladni, máskülönben hamarabb eltörik a hajunk, ráadásul szálkás lesz a végeredmény. Ha nagyon gubancos a haj, nem szabad cibálni, hanem meg kell fogni a tincset a fésű fölött pár centivel, és úgy kell óvatosan, de azért határozottan kifésülni a gubancot. Csak szeretettel. :) Én úgy szoktam, hogy miután kifésültem az egészet, előre hajtom a fejem, úgy is átfésülöm, majd ezután jöhet a formázás.

Próbálkoztam különféle habokkal, de az én hajam azt nem szereti, és szerintem nem is túl jó a tartós használatuk, ráadásul csak összetapadnak tőle a fürtök. Nekem a dm-ben kapható Balea göndör hajra való hajspray vált be leginkább, mert ez nagyon szépen előhozza a hullámokat, viszont egyáltalán nem nehezíti el a hajat. A göndörítő krémje (a képen ott van mellette) is jó, csak abból nem kell sokat tenni a hajra, és ajánlatos belefésülni a fürtökbe, hogy minél egyenletesebben eloszlódjon. A spray használatánál pedig, miután ráfújtam, egy kicsit visszanyomkodom a hajamat a kezemmel, majd olyan filmbe illő tengerpartos mozdulattal felemelem a fejem. :D Nem muszáj egyébként elválasztani ilyenkor a hajunkat, de ha mégis megtesszük, akkor azt még a formázás előtt kell, mert a formázás után már nem szabad fésülni, hiszen akkor oda a munkánk!

Ezután jöhet a szárítás. Nyáron nem ajánlom, maximum a hajtöveket, éppen elég télen elszenvednie a hajunknak ezt a tortúrát. A göndör hajat csak és kizárólag diffúzorral szabad szárítani, mert ez nem fújja szét a hajat, nem roncoslja annyira, és szépen előhozza a hullámokat. Én a következőképpen csinálom: előrehajtom a fejem, és a diffúzorral átnyomkodom a hajamat mindenhol. Ahogy éppen esik, szóval nem kell különösebben törekedni a tökéletes hajszárításra. Nem is muszáj teljesen megszárítani, én inkább csak a tövét szoktam, mert nem szeretem, ha nyirkos. És egyszerűen imádom, ahogy közvetlenül a hajszárítás után kinéz a hajam: nagy, dús, göndör. ^^

Néhány tanács még a hajmosások közti időszakra: 
- felejtsd el a fésűt, ha csak nem szeretnél úgy kinézni, mint egy bárány
- kétnaponta ajánlatos hajat mosni, mert a göndörség hamar kiugorja magát
- ha reggel nem áll sehogy a hajad (mert ez könnnyen előfordulhat), viszont muszáj lenne, hogy napközben vállalható formája legyen, akkor csak tekerd egy laza kontyba, és addig hagyd így, amíg készülődsz. Aztán indulás előtt csak bontsd ki, kicsit igazítsd meg az ujjaiddal, és már mehetsz is. :)
- főleg így nyáron igencsak megviseli az erős napfény, de ez is kezelhető. Éppencsak vizes kézzel kicsit nyomkodd át, és már mehetsz is. Csak nem szabad túlzásba esni! Azonban egy kis víz máris felfrissíti a fürtöket. :)

Ezek lennének hát az én tapasztalataim. Nem kötelező érvényűek, mert úgy gondolom, minden göndör haj más, és mindenkinek magának kell kitapasztalnia, hogyan bánik vele. De úgy gondolom, a tanácsok mindenkinek jól jönnek, minden időben. :)

Szólj hozzá te is!
Név:
E-mail cím:
Amennyiben megadod az email-címedet, az elérhető lesz az oldalon a hozzászólásodnál.
Hozzászólás:
Azért, hogy ellenőrízhessük a hozzászólások valódiságát, kérjük írd be az alábbi képen látható szót. Ha nem tudod elolvasni, a frissítés ikonra kattintva kérhetsz másik képet.
Írd be a fenti szót: új CAPTCHA kérése
 
Még nincs hozzászólás.