Sziasztok!

Gréti vagyok, 25 éves, református lelkipásztor. Kisebb-nagyobb kihagyásokkal 12 éves korom óta blogolok és szerkesztek honlapot. 

Svédország. Kanada. Rap zene. Autóvezetés. Könyvek. Olvasás. Írás. Jégkorong. Ottawa Senators. Jean-Gabriel Pageau. 

"Tedd azt, amiben hiszel, és higgy abban, amit teszel!"
 
Útmutató

Ottawa Senators Karlsson season 
Pageau nhl meccsajánlók lelkész 
award tag jégkorong rap motivation IIHF playoff

 
ALLIN-Award

Az ALLIN Award, vagy másnéven Blogger Encouraging Award egy olyan díj,melyet minden hónapban egy általam választott bloggernek adok. Mint a nevében is benne van, ez egyfajta bátorító díj, amely arra buzdít, hogy mindent bele! :) Bloggernek lenni nem könnyű, éppen ezért gondoltam arra, hogy minde bátorítás jól jön. ^^

A HÓNAP DÍJAZOTTJA: Bibi
(frissítve: 2018.03.04.)

Előző díjazottak

 
 

 
Senators

Cserét a chat-ben kérhetsz! Különösebb kikötésem nincs, csak hogy szép, rendezett, igényes legyen az oldalad, és hogy cserébe te is tegyél ki engem! :) Helyek száma nincs korlátozva!

  

  

  

Te? :)

*  *  *

♥ Csabi ♥ EnaTheaAmy 

* * *

Visszavárósok
 

 

 
Legfrissebbek
Friss bejegyzések
2018.12.09. 18:38
2018.12.02. 18:30
2018.11.02. 18:19
Friss hozzászólások
 
Site Info
Szerkesztő Gréti (Greta Chevelle)
Nyitás 2017.01.11.
Téma személyes, jégkorong, keresztyén
E-mail greta.chevelle@gmail.com
Facebook @GretaChevelle
Design saját
Köszönet Linda
Források X X X X

GretaChevelle © (2017- )

 
Login/-out
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Greta Chevelle blogja

5+1 tipp a félelem kezelésére (RE-UP)

2018.02.26. 18:28, Gréti

Sziasztok! Képzeljétek, amikor ma felmentem Facebook-ra, akkor kihozott egy tavaly ilyenkor megosztott bejegyzést, ami az én egyik blogbejegyzésem volt. Mikor megnyitottam, egyből arra gondoltam, Isten mennyire tudatosan szervezi az életünket, ugyanis most nagyon is aktuális ez a téma az életemben, ami nem más, mint a félelem. Arra gondoltam tehát, hogy ismét megosztom ezt a bejegyzésemet, néhány kiegészítő gondolattal. (az eredeti bejegyzést itt olvashatjátok)

Mondhatjuk, hogy naponta élünk át veszteségeket, kisebbeket, vagy akár nagyobbakat. Ha ezt a szót halljuk, általában halálesetre gondolunk először, de az is veszteség lehet, hogyha pl. elveszítjük a kedvenc könyvünket. Egyvalami közös ezekben a dolgokban: ha veszteséget élünk át, akkor kétféle állapot keletkezhet: félelem, vagy gyász. A gyász alapvetően jó, hiszen ez a folyamat segít abban, hogy feldolgozzuk a történéseket, a veszteség fájdalmát, és hogy ne maradjunk benne a szomorúságban. A gyászt éppen ezért meg kell élni, ennek módja azonban személyenként eltérő lehet. A félelem viszont már rossz dolog, mert az megbénít, visszahúz. A félelem tehát egyáltalán nem használ nekünk, éppen ezért, bármennyire is nehéz, de uralkodnunk kell rajta. Összeszedtem 5 módszert, melyekkel könnyebben úrrá lehetünk a félelmeinken.

1. Ismerd be, hogy félsz!
Nem muszáj másoknak, de ha lehetőséged van rá, jó, ha kibeszéled magadból - persze, csak ha akarod. De legalább önmagaddal szemben legyél őszinte! Valld be saját magadnak, hogy igen, félsz. Ha ezt kimondod, már megtetted az első lépést.

2. Konkretizáld, hogy miért és mitől félsz!
A félelem sokszor olyan, mint valami nagy, fekete, alaktalan valami. Nem látjuk, és idővel már megfogalmazni sem tudjuk talán, de az biztos, hogy ott van, körbeleng minket, szinte megfojt. Tehát a következő lépés: fogalmazd meg tisztán és világosan a félelmed okát és miértjét! Ahogy J. K. Rowling írta: "Aki fél a névtől, jobban fél magától a dologtól" - ne ess ebbe a csapdába. :)

3. Mély levegő!
Elcsépeltnek hangzik, de tényleg igaz. Amikor félünk, vagy pánikolunk, szaporább a lélegzetünk, a szívverésünk, ez pedig nem jó. Tudatosan figyelj oda arra, hogy egyenletes legyen a légzésed, és meglátod, már is jobb lesz.

4. "Nagyobb vagyok, mint a gondjaim!"
Ricky Jerret egy amerikai focista, aki annak idején hatalmasat tarolt, de sajnos önhibáján kívül lecsúszott a ranglétrán, és újra kellett kezdenie mindent. Sokat bántották az új csapattársai, a királyból egyszerre szolga lett, ezt pedig nehezen viselte. Az edzője azt mondta neki: "Amikor úgy érzed, eluralkodik rajtad a félelem, akkor hunyd be a szemed, vegyél egy mély levegőt, és mondd ki: nagyobb vagyok, mint a gondjaim!" Nos, én ezt kipróbáltam egy szigorlat előtt, és tényleg sikerült. Nem lett ötös a vizsgám, ráadásul B-tételt is húztam - de legalább nem remegő tagokkal mentem be. :)

5. Tisztád magadban a rád váró esemény menetét!
Kiskoromban orrmandula műtéten kellett átesnem. Bár még csak 5 éves voltam, de már akkor is igényeltem azt, hogy - az életkoromnak megfelelően - tájékoztassanak arról, mi vár rám. A nővér volt olyan kedves és teljesítette is ezt a kérésemet, így tudtam fegyelmezett maradni a műtét közben és után. Még ma is sokat segít nekem az, ha váratlan esemény, megoldandó feladat, netán vizsga előtt állok, hogy megállok egy pillanatra, és felvilágosítom saját magamat gondolatban arról, mire számítsak, mi fog történni - szinte a legapróbb részletekig. Persze megeshet, hogy végül másként alakulnak a dolgok, de azzal majd ráérsz akkor foglalkozni. Viszont mielőtt belevágsz, mindenképpen megéri tisztázni magadban, mi is vár rád, hogy így kicsit a sajátodnak érezd azt a feladatot. Elvégre, nem hiába kaptad Istentől azt a próbatételt. :) 

+1. Ez is elmúlik egyszer!
Persze, teljesen természetes, hogy az aktuális helyzeted most a legfontosabb, és talán úgy érzed, hogy sosem lesz vége, nem látod a kiutat. Kétségbeesel, és úgy érzed, szinte belefulladsz a félelembe. Bár nehéz ilyenkor tisztán gondolkodni, de láss távolabbra! Az, ami most történi veled, nem tart örökké, mint minden, ez is elmúlik egyszer. Most ki kell bírni, igen. Most össze kell szorítani a fogadat, most tűrni kell - de egyszer vége lesz, és akkor fellélegezhetsz. Lehet, hogy a felszabadulás már nincs is olyan messze. Tarts ki! Ez is elmúlik egyszer. :)

Címkék: félelem tippek re up
1 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
Idézet
2018.02.26. 18:58
Fighter
Gondolom nem véletlen hogy előjött a téma. Te mitől félsz?
Válasz:

Úgy mondanám, hogy egyfajta pályakezdési válságot élek át, ami igazából teljesen természetes, mindenki átesik rajta életének ebben a szakaszában, de azért foglalkozni kell vele, nehogy eluralkodjon az emberen az ebből fakadó félelem és stressz. 

Gréti

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások