Sziasztok!

Gréti vagyok, 25 éves, református lelkipásztor. Kisebb-nagyobb kihagyásokkal 12 éves korom óta blogolok és szerkesztek honlapot. 

Svédország. Kanada. Rap zene. Autóvezetés. Könyvek. Olvasás. Írás. Jégkorong. Ottawa Senators. Jean-Gabriel Pageau. 

"Tedd azt, amiben hiszel, és higgy abban, amit teszel!"
 
Útmutató

Ottawa Senators Karlsson season 
Pageau nhl meccsajánlók lelkész 
award tag jégkorong rap motivation IIHF playoff

 
ALLIN-Award

Az ALLIN Award, vagy másnéven Blogger Encouraging Award egy olyan díj,melyet minden hónapban egy általam választott bloggernek adok. Mint a nevében is benne van, ez egyfajta bátorító díj, amely arra buzdít, hogy mindent bele! :) Bloggernek lenni nem könnyű, éppen ezért gondoltam arra, hogy minde bátorítás jól jön. ^^

A HÓNAP DÍJAZOTTJA: Bibi
(frissítve: 2018.03.04.)

Előző díjazottak

 
 

 
Senators

Cserét a chat-ben kérhetsz! Különösebb kikötésem nincs, csak hogy szép, rendezett, igényes legyen az oldalad, és hogy cserébe te is tegyél ki engem! :) Helyek száma nincs korlátozva!

  

  

  

Te? :)

*  *  *

♥ Csabi ♥ EnaTheaAmy 

* * *

Visszavárósok
 

 

 
Legfrissebbek
Friss bejegyzések
2018.12.09. 18:38
2018.12.02. 18:30
2018.11.02. 18:19
Friss hozzászólások
 
Site Info
Szerkesztő Gréti (Greta Chevelle)
Nyitás 2017.01.11.
Téma személyes, jégkorong, keresztyén
E-mail greta.chevelle@gmail.com
Facebook @GretaChevelle
Design saját
Köszönet Linda
Források X X X X

GretaChevelle © (2017- )

 
Login/-out
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Greta Chevelle blogja

NHL 100 Classic

2017.12.17. 15:22, Gréti

Száz évvel ezelőtt, 1917. december 19.-én valami új kezdődött el a jégkorong történetében. Az akkori Ottawa Senators hazai pályán mérkőzött meg a Montreal Canadiens csapatával - ez volt az NHL első mérkőzése. 2017. március 17.-én pedig bejelentették, hogy december 16.-án, emlékezve a 100 éves évfordulóra, ismét megrendezik ezt a nagyszabású mérkőzést. Így hát az Ottawa Senators hazai pályán fogadta a Montreal Canadiens csapatát, mégpedig nem akárhol, hanem szabadtéren, a  Lansdowne Park-ban. Hogyan alakult a mérkőzés? Milyen volt a hangulat, és mi lett a végeredmény? Lehet, hogy huszonöt évnyi küzdelem után az Ottawa Senators végre méltónak bizonyul a régi csapat címeire? A bejegyzésemből mindez kiderül! :)

Arra gondoltam, miközben visszanéztem az összefoglalót ma délelőtt, és a képeket is végigpörgettem, hogy ezek a kanadaiak tudnak valamit az ünnepre hangolódásról. Míg nálunk általában ezt karácsonyi zenékkel, filmekkel, díszekkel, stb. oldjuk meg, ők mit csinálnak? Kimennek a hideg ellenére is, hogy megnézzenek egy szabadtéri jégkorong mérkőzést. A hatás pedig garantált! A hangulat a képekről is teljesen átjött, mert ez nem ám egy szimpla jégkorongmeccs volt! A város valóban megadta a módját az emlék-mérkőzésnek, úgyhogy volt itt minden, még tűzijáték és koncert is. 

 

Persze, a lényeg mégsem ez volt, hanem a mérkőzés, ami szintén különbözött az eddig látottaktól, főleg azért, mert most szabadtéren játszották, így pedig sokkal jobban átjött a jégkorong-feeling. Szerintem többet játszhatnának szabadtéren, persze a téli időszakban, bár az is igaz, hogy a játékosoknak nyilván nem tesz jót a nagy hideg, mert míg a stadionban csak a jégfelszínéről áramlik a hideg, addig itt a levegő is eléggé fagyos lehetett, ez több helyen is látszik. Ami viszont fura volt, hogy mintha a jég hamarabb olvadt volna, ezt nem nagyon értettem. Na de a lényeg, hogy egy izgalmas meccs volt, kicsit másabb jellegű, mint a megszokottak, de annál jobb, és ami még jobbá tette, hogy a Senators nyert, méghozzá 3:0-ra. Az első harmadban nem született gól, aztán a második harmadban meglett az első, mégpedig Karlsson és Pageau jóvoltából. Innentől kezdve a Senators megállíthatatlan volt: a második gólt Ryan lőtte be egyedül, a harmadikat pedig Thompson, bár nem volt olyan nehéz dolga, mert a Montreal kapuja üresen állt. (Nem értem, mit akartak elérni a harmadik harmadban 2:0 állásnál, na de mindegy...)

Ami a végeredményen túl még jobb, azok a mezek. Ha megfigyelitek, látható rajta az új logo, ami lényegében nem is új, hanem a régi. Persze, eddig is szerepelt az "O" betű a mezen, de az idei Adidas mezeken vette át a főszerepet, viszont, ami még jobb, hogy az eredményjelzőn is ez a logo szerepelt az Ottawa Senators nevénél. Ami csak egyet jelenthet: a csapat végre egyenértékű lett a régivel, és immár nemcsak a névre jogosultak, hanem mintegy a régi csapat folytatásának tekintik őket. Ennek nagyon örülök, mert az Ottawa Senators pályafutása nem volt zökkenőmentes, és az újralakaulástól kezdve (1993) sokat küzdöttek azért, hogy valóban elismerjék őket. Pedig eredetileg az Ottawa Senators nevet sem akarták nekik engedélyezni, de azt valahogyan mégis sikerült kiharcolni. Mostanra azonban már az egész NHL-nek nyilvánvaló, hogy a mostani Senators igenis megérdemli, hogy az elődjével egyenértékűnek tekintsék. A tagok elismerésre méltó módon küzdenek, összetartanak jóban-rosszban, és közösen küzdik le az akadályokat, egymást segítve és támogatva. Példaként állhatnak nem csak a liga, de bárki más számára is. 

És most végezetül jöjjön még néhány kedvenc kép. :) (Nagyobb méretért kattints a képre!)

                   

És itt van az összefoglaló videó:

/További képek és infók itt: nhl.com; nhl.com/senators/

Még nincs hozzászólás.