~Blog~

KreatívKedd - montázs készítése ragasztó nélkül!

2017.06.20. 17:42, Gréti

A tanulás közepette ma egy kicsit muszáj volt valami mással is foglalkoznom, és mivel végre valahára sikerült beszereznem piros kartont, így hát el is készítettem az áhított Ottawa Senators fali-montázsomat, amit most szeretnék veletek is megosztani, mert egy különleges technikával készítettem, mégpedig ragasztó nélkül, és olyan formában, hogy a képek bármikor cserélhetőek tetszés szerint. Lehet, hogy páran ismeritek is ezt az eljárást, de hátha valakinek mégis a hasznára lesz. :)

Amire szükségem volt:
- kis, hegyes olló (a nagyot csak a biztonság kedvéért készítettem oda)
- ceruza
- fényképek (tetszőleges számban)
- piros karton

1. Na jó, most rögtön meghazudtolom magam, mert az Ottawa Senators logo-képet, amit még múltkor készítettem, felragasztottam a kartonra, ugyanis ez állandó eleme lesz a montázsnak. Igyekeztem középre ragasztani, úgy látom, többé-kevésbé sikerült. :)

2. Ezután elrendeztem a képeket a kartonon, csak azért, hogy lássam, mégis hogyan férnek meg egymás mellett, és hogy egyáltalán, milyen arculatot szeretnék kialakítani. 

 

3. Na, de a lényeg most jön! :) Az első fénykép bal felső sarkának mindkét oldalát megjelöltem ceruzával. Csak két kis pontot raktam egyik és másik oldalára is.

 

4. Ezután a két pontot összekötöttem (igen, vonalzóval kellett volna, de azt nem találtam sehol, hiába, az elmúlt 5 évben nem nagyon kellett, mióta nem tanulok matekot... :) ) Itt egyébként érdemes odafigyelni, hogy többé-kevésbé azért normális szögben álljon a vonal, tehát ne legyen túl elfektetett, mert akkor majd nem fogja tudni jól betölteni a funkcióját.

 

5. Ezután a vonal mentén bevágtam a papírt, így lett egy hasadás rajta, aminek lényeges funkciója lesz a későbbiekben.

6. Ugyanezt a műveletet megcsináltam a kép jobb alsó sarkával is, tehát bejelöltem a két oldalát, majd összekötöttem a pontokat, és kivágtam a vonal mentén. 

7. Így tehát lett két kis nyílásom a kartonon, amelybe ezután beleillesztettem a képet. Ebben az esetben célszerű volt az alsó sarkával kezdeni, mert a vágás két oldala mentén a lapok nem úgy illeszkedtek egymáshoz. De ez igazából esetfüggő, sőt, szerintem nem is mérvadó. 

8. És, így nézett ki a beillesztés után. A végeredménynek Karlsson is nagyon örült. :D

9. Ezt csak azért mutatom meg, mert ez pl. egy vízszintes kép, de itt is ugyanaz az eljárás, csak annyit változtattam, hogy a jobb felső-bal alsó sarkát jelöltem meg. Ez igazából oda van bízva, csak szerintem jobban néz ki, ha váltogatjuk az elrendezést, nem pedig mindegyik ugyanannál a sarkánál van beillesztve.

10. Éééés, a végeredmény! :) Mint látjátok, mindegyik képnél tehát ugyanazt a technikát alkalmaztam, csak a sarkok kiválasztását váltogattam. A fennmaradó üres helyeket pedig a "Go Sens Go", "#ALLIN" feliratokkal és szivecskékkel töltöttem ki, majd az egészet felraktam a parafatáblámra, úgyhogy most a szobám éke-dísze. ^^ Szerintem nagyon feldobja a helyiséget, bár sosem gondoltam volna, hogy valaha is szeretni fogom a piros színt. De, ez már így maradt. :) 

Ennek a technikának tehát az a lényege, hogy nem kell ragasztani a képeket, így bármikor tetszőlegesen cserélgethetem őket, ha úgy adja a kedvem. Mivel nincs ragasztó, nincs, ami nyomot hagyjon, vagy felsértse a papírt/fényképet. Ezt az ötletet én a barátomtól lestem el, most pedig tovább adtam nektek, remélem, lesz, akinek majd a hasznára válik! :) ^^

Még nincs hozzászólás.
 
Sziasztok!

Gréti. HuszonNégy. CsabaKedvese. Blogger. Református. MajdnemLelkész.

"...életutunkat nem az világítja meg, ahonnan jövünk, hanem ami felé, ahová megyünk." (Török István)

 
ALLIN-Award

Az ALLIN Award, vagy másnéven Blogger Encouraging Award egy olyan díj,melyet minden hónapban egy általam választott bloggernek adok. Mint a nevében is benne van, ez egyfajta bátorító díj, amely arra buzdít, hogy mindent bele! :) Bloggernek lenni nem könnyű, éppen ezért gondoltam arra, hogy minde bátorítás jól jön. ^^

A HÓNAP DÍJAZOTTJA: Lyra Corvus
(frissítve: 2018.01.29.)

Előző díjazottak

 
Útravaló

2018.02.11.

Mindig ugyanazt a régi nótát fújom: hallom a saját siránkozásomat, amiért ez vagy az hiányzik, és hallom, ahogy másokra panaszkodom. Nem, Istenem, ez nem mehet így tovább. Új éneket szeretnék énekelni, bátorító szavakkal. Új énekeket, amelyekben hálát adok neked mindazért, amit értem tettél és megteszel újra és újra. (E. Herrmann)

 
Olvastad már?

Hosszú hétvége Csabival >>
Néhány tanács egy kezdő "tanártól" - kezdőknek >>
Békés megyei körút #1. - Gyula >>
HP-titok: a kviddics eredete (unofficial version) >>
Ne dobd vissza a labdát! >>
Habsburg-book Tag, kötelező olvasmányokkal >>
Idegennyelvi kalandjaim az elmúlt 5 évben >>
♦ Hogyan (ne) akard megismerni a jégkorongot? >>

 
Aktuális terveim

◙ Elkezdeni a záróvizsga tételeket
◙ Vizsgaistentiszteletre igét választani
◙ Kiolvasni egy könyvet februárban
◙ Banán-kúrát elkezdeni

 

 
Beszélgessünk :)

 
Senators

Cserét a chat-ben kérhetsz! Különösebb kikötésem nincs, csak hogy szép, rendezett, igényes legyen az oldalad, és hogy cserébe te is tegyél ki engem! :) Helyek száma nincs korlátozva!

  

   

   

Te? :)

*  *  *

♥ CsabiLimonadeeBíborEnaThea ♥ Jasmine 
Fanni ♥ Zsó ♥ Celaena 

* * *

Visszavárósok
Ide kerülnek azok a cseréim, akik legalább egy hónapja inaktívak. Az illetőnek jelzem a chatfelületén is, hogy ideiglenesen levettem. Ezt senki ne vegye sértésnek, tudom, hogy ezer oka lehet a frisskimaradásoknak! És hát, azért "Visszavárós", mert csak szólj, és egyből vissza is raklak a cserék közé! :)

Esther · reba · knusi · Dilara

 

 
Útmutató

Ottawa Senators Karlsson season 
Pageau nhl meccsajánlók lelkész 
award tag jégkorong rap

 
Nyelv/language
If you're not Hungarian, choose another language! :) 
(It may not be so perfect, sorry!)
   
 
Login/-out
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót