Sziasztok!

Gréti vagyok, 24 éves, református lelkipásztor gyakornok. Szatmári lány vagyok, de apai részről van bennem egy kis dunántúli is, a Kedvesem, Csaba pedig erdélyi. Kisebb-nagyobb kihagyásokkal 12 éves korom óta blogolok és szerkesztek honlapot. Imádom a könyveket - olvasni és írni egyaránt. Szeretem a rap zenét, legyen az angol vagy német. 23 éves koromig nem érdekelt a sport, 2017. áprilisában azonban megdobogtatta szívemet a jégkorong, és azóta Ottawa Senators rajongó vagyok. 

"A bátorság nem a félelem hiánya, sokkal inkább egy döntés, hogy a félelemnél van, ami fontosabb."

❤☀☁☺♪ ♫
Dátum: 2018.04.07.
Időjárás: felhős
Állapot: gyógyuló-félben
Zene: Seyed feat. Kollegah - MP5
Könyv: Lana Millan: Raziel - egy angyal az élet küszöbén

 
ALLIN-Award

Az ALLIN Award, vagy másnéven Blogger Encouraging Award egy olyan díj,melyet minden hónapban egy általam választott bloggernek adok. Mint a nevében is benne van, ez egyfajta bátorító díj, amely arra buzdít, hogy mindent bele! :) Bloggernek lenni nem könnyű, éppen ezért gondoltam arra, hogy minde bátorítás jól jön. ^^

A HÓNAP DÍJAZOTTJA: Bibi
(frissítve: 2018.03.04.)

Előző díjazottak

 
Legfrissebbek
Friss bejegyzések
2018.04.23. 15:05
2018.04.18. 19:04
2018.04.12. 13:28
2018.04.10. 18:29
2018.04.08. 22:32
2018.04.07. 17:16
2018.03.19. 20:09
Friss hozzászólások
 
Beszélgessünk :)

 
Senators

Cserét a chat-ben kérhetsz! Különösebb kikötésem nincs, csak hogy szép, rendezett, igényes legyen az oldalad, és hogy cserébe te is tegyél ki engem! :) Helyek száma nincs korlátozva!

  

   

   

 Te? :)

*  *  *

♥ CsabiLimonadeeBíborEnaThea ♥ Jasmine 
Fanni ♥ Zsó ♥ Celaena 

* * *

Visszavárósok
Ide kerülnek azok a cseréim, akik legalább egy hónapja inaktívak. Az illetőnek jelzem a chatfelületén is, hogy ideiglenesen levettem. Ezt senki ne vegye sértésnek, tudom, hogy ezer oka lehet a frisskimaradásoknak! És hát, azért "Visszavárós", mert csak szólj, és egyből vissza is raklak a cserék közé! :)

Esther · reba · knusi · Dilara

 

 
Útmutató

Ottawa Senators Karlsson season 
Pageau nhl meccsajánlók lelkész 
award tag jégkorong rap

 
Nyelv/language
If you're not Hungarian, choose another language! :) 
(It may not be so perfect, sorry!)
   
 
Login/-out
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Greta Chevelle blogja

KreatívKedd - montázs készítése ragasztó nélkül!

2017.06.20. 17:42, Gréti

A tanulás közepette ma egy kicsit muszáj volt valami mással is foglalkoznom, és mivel végre valahára sikerült beszereznem piros kartont, így hát el is készítettem az áhított Ottawa Senators fali-montázsomat, amit most szeretnék veletek is megosztani, mert egy különleges technikával készítettem, mégpedig ragasztó nélkül, és olyan formában, hogy a képek bármikor cserélhetőek tetszés szerint. Lehet, hogy páran ismeritek is ezt az eljárást, de hátha valakinek mégis a hasznára lesz. :)

Amire szükségem volt:
- kis, hegyes olló (a nagyot csak a biztonság kedvéért készítettem oda)
- ceruza
- fényképek (tetszőleges számban)
- piros karton

1. Na jó, most rögtön meghazudtolom magam, mert az Ottawa Senators logo-képet, amit még múltkor készítettem, felragasztottam a kartonra, ugyanis ez állandó eleme lesz a montázsnak. Igyekeztem középre ragasztani, úgy látom, többé-kevésbé sikerült. :)

2. Ezután elrendeztem a képeket a kartonon, csak azért, hogy lássam, mégis hogyan férnek meg egymás mellett, és hogy egyáltalán, milyen arculatot szeretnék kialakítani. 

 

3. Na, de a lényeg most jön! :) Az első fénykép bal felső sarkának mindkét oldalát megjelöltem ceruzával. Csak két kis pontot raktam egyik és másik oldalára is.

 

4. Ezután a két pontot összekötöttem (igen, vonalzóval kellett volna, de azt nem találtam sehol, hiába, az elmúlt 5 évben nem nagyon kellett, mióta nem tanulok matekot... :) ) Itt egyébként érdemes odafigyelni, hogy többé-kevésbé azért normális szögben álljon a vonal, tehát ne legyen túl elfektetett, mert akkor majd nem fogja tudni jól betölteni a funkcióját.

 

5. Ezután a vonal mentén bevágtam a papírt, így lett egy hasadás rajta, aminek lényeges funkciója lesz a későbbiekben.

6. Ugyanezt a műveletet megcsináltam a kép jobb alsó sarkával is, tehát bejelöltem a két oldalát, majd összekötöttem a pontokat, és kivágtam a vonal mentén. 

7. Így tehát lett két kis nyílásom a kartonon, amelybe ezután beleillesztettem a képet. Ebben az esetben célszerű volt az alsó sarkával kezdeni, mert a vágás két oldala mentén a lapok nem úgy illeszkedtek egymáshoz. De ez igazából esetfüggő, sőt, szerintem nem is mérvadó. 

8. És, így nézett ki a beillesztés után. A végeredménynek Karlsson is nagyon örült. :D

9. Ezt csak azért mutatom meg, mert ez pl. egy vízszintes kép, de itt is ugyanaz az eljárás, csak annyit változtattam, hogy a jobb felső-bal alsó sarkát jelöltem meg. Ez igazából oda van bízva, csak szerintem jobban néz ki, ha váltogatjuk az elrendezést, nem pedig mindegyik ugyanannál a sarkánál van beillesztve.

10. Éééés, a végeredmény! :) Mint látjátok, mindegyik képnél tehát ugyanazt a technikát alkalmaztam, csak a sarkok kiválasztását váltogattam. A fennmaradó üres helyeket pedig a "Go Sens Go", "#ALLIN" feliratokkal és szivecskékkel töltöttem ki, majd az egészet felraktam a parafatáblámra, úgyhogy most a szobám éke-dísze. ^^ Szerintem nagyon feldobja a helyiséget, bár sosem gondoltam volna, hogy valaha is szeretni fogom a piros színt. De, ez már így maradt. :) 

Ennek a technikának tehát az a lényege, hogy nem kell ragasztani a képeket, így bármikor tetszőlegesen cserélgethetem őket, ha úgy adja a kedvem. Mivel nincs ragasztó, nincs, ami nyomot hagyjon, vagy felsértse a papírt/fényképet. Ezt az ötletet én a barátomtól lestem el, most pedig tovább adtam nektek, remélem, lesz, akinek majd a hasznára válik! :) ^^

Még nincs hozzászólás.