Gréti. Huszonhárom. ExmisszusGyakornok. BékésMegye. HalálosIramban. Toretto. Izomautók. Chevelle. AudiA5Coupe. RapésHipHop. Ősz. Augusztus. Kutyák. JoeLancer. Írás. Olvasás. Könyvek. Beavatott. Négyes. Reign. HarryPotter. OttawaSenators. Jégkorong. Jean-GabrielPageau. ErikKarlsson.

KREATÍV | AJÁNLÓK | SEGÍTSÉG | BLOG | MERENGŐ | VENDÉGKÖNYV | DESIGN |

 

 
~ Egy kérdés :) ~
Szeretném felmérni, hogy milyen gyakran látogatjátok a blogomat. :)
Milyen gyakran olvasod a blogot?

Minden nap
Heti 2-3-szor
Kb. heti egyszer
Ritkábban
Most vagyok itt először
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
~ Olvastad már? :) ~

NHL Captains #1. - Sidney Crosby (PITT)
Élet göndör hajjal - tippek, tanácsok (:
Milyen ruhákat vásárol egy exmisszus-gyakornok?
Mérföldkő - fél éve blogger
Best of Sens - képekkel
Miből lesz a cserebogár, vagyis a lelkipásztor? Tévhitek és a valóság :)

 
~ Meccs ajánlók ~

♦ COLUMBUS BLUE JACKETS@OTTAWA SENATORS (2017.03.04.)
♦ WASHINGTON CAPITALS@OTTAWA SENATORS (2017.01.07.)
♦ OTTAWA SENATORS@NEW YORK ISLANDERS (2016.12.18.)

/Folyamatosan bővül!/

 
~ Chat ~

 
~ Zene ~

 
~ Senators ~

Cserét a chat-ben kérhetsz! Különösebb kikötésem nincs, csak hogy szép, rendezett, igényes legyen az oldalad, és hogy cserébe te is tegyél ki engem! :) Helyek száma nincs korlátozva!

Esther

  Te? (:

*  *  *

LimonadeeBíborEnaThea ♥ JasmineFanniZsó

 
~ Site ~
Szerkesztő. Greta Chevelle
Nyitás 2017.01.11.
Oldal témája Személyes, jégkorong 
Felbontás 1366x768
Böngésző Chrome, Firefox
Másik weboldalam Ottawa Senators
E-mail greta.chevelle@gmail.com
Design GretaChevelle
Köszönet Linda, Thea

Másik weboldalam:

Cikkeim itt is megjelennek:
Blogolj

 

 

 
~ Bejelentkezés ~
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
~Blog~

KreatívKedd - montázs készítése ragasztó nélkül!

A tanulás közepette ma egy kicsit muszáj volt valami mással is foglalkoznom, és mivel végre valahára sikerült beszereznem piros kartont, így hát el is készítettem az áhított Ottawa Senators fali-montázsomat, amit most szeretnék veletek is megosztani, mert egy különleges technikával készítettem, mégpedig ragasztó nélkül, és olyan formában, hogy a képek bármikor cserélhetőek tetszés szerint. Lehet, hogy páran ismeritek is ezt az eljárást, de hátha valakinek mégis a hasznára lesz. :)

Amire szükségem volt:
- kis, hegyes olló (a nagyot csak a biztonság kedvéért készítettem oda)
- ceruza
- fényképek (tetszőleges számban)
- piros karton

1. Na jó, most rögtön meghazudtolom magam, mert az Ottawa Senators logo-képet, amit még múltkor készítettem, felragasztottam a kartonra, ugyanis ez állandó eleme lesz a montázsnak. Igyekeztem középre ragasztani, úgy látom, többé-kevésbé sikerült. :)

2. Ezután elrendeztem a képeket a kartonon, csak azért, hogy lássam, mégis hogyan férnek meg egymás mellett, és hogy egyáltalán, milyen arculatot szeretnék kialakítani. 

 

3. Na, de a lényeg most jön! :) Az első fénykép bal felső sarkának mindkét oldalát megjelöltem ceruzával. Csak két kis pontot raktam egyik és másik oldalára is.

 

4. Ezután a két pontot összekötöttem (igen, vonalzóval kellett volna, de azt nem találtam sehol, hiába, az elmúlt 5 évben nem nagyon kellett, mióta nem tanulok matekot... :) ) Itt egyébként érdemes odafigyelni, hogy többé-kevésbé azért normális szögben álljon a vonal, tehát ne legyen túl elfektetett, mert akkor majd nem fogja tudni jól betölteni a funkcióját.

 

5. Ezután a vonal mentén bevágtam a papírt, így lett egy hasadás rajta, aminek lényeges funkciója lesz a későbbiekben.

6. Ugyanezt a műveletet megcsináltam a kép jobb alsó sarkával is, tehát bejelöltem a két oldalát, majd összekötöttem a pontokat, és kivágtam a vonal mentén. 

7. Így tehát lett két kis nyílásom a kartonon, amelybe ezután beleillesztettem a képet. Ebben az esetben célszerű volt az alsó sarkával kezdeni, mert a vágás két oldala mentén a lapok nem úgy illeszkedtek egymáshoz. De ez igazából esetfüggő, sőt, szerintem nem is mérvadó. 

8. És, így nézett ki a beillesztés után. A végeredménynek Karlsson is nagyon örült. :D

9. Ezt csak azért mutatom meg, mert ez pl. egy vízszintes kép, de itt is ugyanaz az eljárás, csak annyit változtattam, hogy a jobb felső-bal alsó sarkát jelöltem meg. Ez igazából oda van bízva, csak szerintem jobban néz ki, ha váltogatjuk az elrendezést, nem pedig mindegyik ugyanannál a sarkánál van beillesztve.

10. Éééés, a végeredmény! :) Mint látjátok, mindegyik képnél tehát ugyanazt a technikát alkalmaztam, csak a sarkok kiválasztását váltogattam. A fennmaradó üres helyeket pedig a "Go Sens Go", "#ALLIN" feliratokkal és szivecskékkel töltöttem ki, majd az egészet felraktam a parafatáblámra, úgyhogy most a szobám éke-dísze. ^^ Szerintem nagyon feldobja a helyiséget, bár sosem gondoltam volna, hogy valaha is szeretni fogom a piros színt. De, ez már így maradt. :) 

Ennek a technikának tehát az a lényege, hogy nem kell ragasztani a képeket, így bármikor tetszőlegesen cserélgethetem őket, ha úgy adja a kedvem. Mivel nincs ragasztó, nincs, ami nyomot hagyjon, vagy felsértse a papírt/fényképet. Ezt az ötletet én a barátomtól lestem el, most pedig tovább adtam nektek, remélem, lesz, akinek majd a hasznára válik! :) ^^

2017.06.20. 17:42, Gréti Vissza a bloghoz
Még nincs hozzászólás.