Sziasztok!

Gréti vagyok, 25 éves, református lelkipásztor. Kisebb-nagyobb kihagyásokkal 12 éves korom óta blogolok és szerkesztek honlapot. 

Svédország. Kanada. Rap zene. Autóvezetés. Könyvek. Olvasás. Írás. Jégkorong. Ottawa Senators. Jean-Gabriel Pageau. 

"Tedd azt, amiben hiszel, és higgy abban, amit teszel!"
 
Útmutató

Ottawa Senators Karlsson season 
Pageau nhl meccsajánlók lelkész 
award tag jégkorong rap motivation IIHF playoff

 
ALLIN-Award

Az ALLIN Award, vagy másnéven Blogger Encouraging Award egy olyan díj,melyet minden hónapban egy általam választott bloggernek adok. Mint a nevében is benne van, ez egyfajta bátorító díj, amely arra buzdít, hogy mindent bele! :) Bloggernek lenni nem könnyű, éppen ezért gondoltam arra, hogy minde bátorítás jól jön. ^^

A HÓNAP DÍJAZOTTJA: Bibi
(frissítve: 2018.03.04.)

Előző díjazottak

 
 

 
Senators

Cserét a chat-ben kérhetsz! Különösebb kikötésem nincs, csak hogy szép, rendezett, igényes legyen az oldalad, és hogy cserébe te is tegyél ki engem! :) Helyek száma nincs korlátozva!

  

  

  

Te? :)

*  *  *

EnaTheaAmy 

* * *

Visszavárósok
 

 

 
Legfrissebbek
Friss bejegyzések
2018.12.09. 18:38
2018.12.02. 18:30
2018.11.02. 18:19
Friss hozzászólások
 
Site Info
Szerkesztő Gréti (Greta Chevelle)
Nyitás 2017.01.11.
Téma személyes, jégkorong, keresztyén
E-mail greta.chevelle@gmail.com
Facebook @GretaChevelle
Design saját
Köszönet Linda
Források X X X X

GretaChevelle © (2017- )

 
Login/-out
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Greta Chevelle blogja

A jó és rossz tudásának fája

2018.01.20. 16:59, Gréti

Sziasztok! Elég régen írtam, de az az igazság, hogy nagyon el vagyok havazva. Az elmúlt héten családi istentiszteletre készültünk, ugyanis most vasárnap az én hatodikosaim lesznek az istentisztelet "házigazdái", és ők fognak szolgálni egy kis műsorral. Kicsit izgulok én is, ugyanis gitározni fogok két kisfiúval és a másik segédlelkésszel. De minden jó lesz, mert a gyerekek nagyon ügyesek. :) Ezen kívül is sok a tennivaló, tegnap például részt vettem egy jegyesoktatáson, és ott megfogalmazódott bennem egy nagyon érdekes gondolat, amit most szeretnék veletek megosztani. Ritkán "teológizálok" a blogon, úgyhogy most ez következik. :)

Van az a bizonyos bűneset, amely mindent megváltoztatott annak idején. Érdekes lenne belemerülni a részletekbe, kezdve a teremtéstörténettel, de most csak egyetlen momentumra szeretnék koncentrálni, mégpedig a jó és a rossz tudásának a fájára, és az ezzel kapcsolatos Isteni tiltásra:

Ezt parancsolta az Úristen az embernek: A kert minden fájáról szabadon ehetsz, 17 de a jó és a rossz tudásának fájáról nem ehetsz, mert azon a napon, amelyen eszel róla, halállal lakolsz. (1Móz 2,16-17)

Egy fejezettel később azonban azt olvassuk, hogy jött a kígyó, és rávette az asszonyt, hogy egyenek erről a fáról - az első emberpár pedig így is tett. Aztán jött a büntetés, kiűzés, stb. stb. És azt mondta Isten, hogy most már olyan lett az ember, mint az Isten, ugyanis tudja, mi a jó, és mi a rossz. 

Nos, itt gondolkodtam én el ezen a dolgon...

Mert oké, hogy ettek a jó és rossz tudásának a fájáról, aztán felfedezték, hogy meztelenek (ez egyébként a kiszolgáltatottságra utal, és ez nagyon fontos, mert sokan félreértik), és elbújtak Isten elől. Szóval, ettek erről a fáról, és onnantól kezdve tudjuk, mi a jó és mi a rossz. De az az igazság, hogy csak azt hisszük, hogy tudjuk - mert közben nagyon nem. Nem tudjuk, mi a jó és mi a rossz, azt meg végképp nem, hogy nekünk mi a jó és mi a rossz. Nem tudjuk, és honnan is tudhatnánk, hiszen döntéseinket ezerféle dolog befolyásolja. Nem tudunk elvonatkoztatni, és ami még fontosabb, nem látjuk egészében az életünket. Ebből pedig sokszor adódnak komoly bonyodalmak az életünkben. Mert szerintem, ahhoz, hogy tudjuk, mi a jó és mi a rossz, a jövőt is ismernünk kellene, elvégre csak később bizonyosodik be, hogy helyesen cselekedtünk-e, vagy sem. 

Tehát, ettünk a fának a gyümölcséből, mert azt akartuk, hogy tudjuk, mi a jó és mi a rossz. Azt akartuk, hogy ne mondja meg nekünk semmiféle Isten, hogy mi jó nekünk. Majd mi eldöntjük, majd mi tudjuk. Ez a gondolat a ma emberében is benne van, nem is akármennyire. És a bűneset lényege valójában ebben áll: az ember ki akarta vonni magát Isten szárnyai alól. Azért mondom ilyen képletesen, mert a "felügyelet" az olyan kényszeredetten hangzik. Márpedig Isten nem erőltet ránk semmit. Megadta az első emberpárnak is a szabad akaratot, és a döntés lehetőségét - de azt is elmondta, mi lesz, ha esznek a fáról. És, mint látjuk, hiába volt minden. Nem elég, hogy viselnünk kell a büntetéseket (fáradságos munka, nehéz szülés, stb.), azt sem tudjuk, mi a jó és mi a rossz. Jobban mondva, elméletileg tudjuk - de alkalmazni az életünkre csakis Isten segítségével lehetséges. Tehát, akármennyire is akarta az első emberpár, és akarják ma is nagyon sokan: Istent nem lehet kikerülni. Vagy még inkább, nem érdemes. 

Ti mit gondoltok erről? :)

Még nincs hozzászólás.
 

Egy horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek értelmezni amit látsz, de a döntés a tiéd!    *****    Születési horoszkóp, elõrejelzés, gyermektervezés,párkapcsolati elemzés,biotérkép készítés diplomás asztrológustól.Itt!    *****    Részletes személyiség és sors analízis diplomás asztrológustól,szóban és írásban, nagyon kedvezõ áron.Ne hagyd ki! Katt!    *****    Szélessávú Honlap Debreceni ingatlanok, még több elérhetõ telefonos egyeztetés után www.simonyiingatlan.gportal.hu    *****    Támogasd adománygyûjtéseinket! Ajánld fel szervezetünknek az adód 1%-kot! Hogyan segíthetsz? Nézd meg a portálon.    *****    Érdekel az egészséges életmód, mozgás és táplálkozás? A Kit Fit oldal megnyitotta kapuit. Életmód, egészség, fitnesz....    *****    Szia! Ismered az mta nevezetû játékot? Biztos unod a folyamatos external módos gazdagrp szervereket. Nálunk a helyed!    *****    Blogom, Új olvasóit keresi. Ha Szereted a a mangákat, filmajánlót, verseket és még sorolohatnám. Akkor itt a helyed.    *****    Költöztetés bútorszállítás    *****    Mysteries of the Night ~ Az éjszaka misztériumai csak arra várnak, hogy felfedezd õket. ~ mysteriesofthenight.hu    *****    Nedves levegõ? Fõzéskor nehéz a levegõ? -- 5 kérdés a páraelszívókról -- FAVI páraelszívók    *****    Párásodik a lakás? Mentesíts okosan - FAVI páraelszívók - 5 kérdés a páraelszívókról    *****    Konyhai páraelszívók kicsit másképp, mint mások - FAVI    *****    Részletes 20-25 oldalas személyiség és sors analízis diplomás asztrológustól,ha érdekel, kattints és nézz körül nálam!!!    *****    A Hundredmoors célja az, hogy hiánycikknek számító LGBTQ+ témákkal színesítse a magyar blogszférát.    *****    A csillagjövõ asztrológia portálon,nagyon sok,asztrológiai, ezoterikus anyag valamint szoftverek találhatóak,mind Neked!    *****    A horoszkóp fontos információk összessége,rendeld meg most és 3 év elõrejelzés és egy Hold horoszkóp lesz az ajándékod!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,fontos,hogy belenézz,ha most rendeled meg,ajándékod + 3 év elõrejelzés és egy Hold horoszkóp!    *****    Pára? Mentesíts okosan - FAVI páraelszívók - 5 kérdés a páraelszívókról - KADD IDE!    *****    Pára? Mentesíts okosan - FAVI páraelszívók - 5 kérdés a páraelszívókról - KADD IDE!