Greta Chevelle

#inspiration #motivation

~ Legújabbak ~
Rebels - 19+20. nap
- Szeretlek –mondta, és erre az egyetlen szóra nagyot dobbant a szívem. Ugyanakkor nem tudtam, mit is válaszolhatnék erre. Pedig biztos voltam benne, hogy szeretem Klint-et. De talán még nem érett meg az idő arra, hogy ezt ki is mondjam...
                                                          2017.03.29.
Rebels - 17. nap
Klint-nek igaza volt. A bátyám áruló lett. De én vajon mi vagyok? Elvégre, az, hogy ki az áruló, csupán nézőpont kérdése...
                                                          2017.03.26.
Rebels - 16. nap
Szerettem volna itt maradni vele, és harcolni az oldalán. Nem akartam őt elengedni. Féltem attól, hogy baja esik, és féltem egyedül kilépni innen. De tudtam, nincs más választásom... 
                                      2017.03.25.

Továbbiak:
Alázat és önvédelem
#3. Inspiráló szerelmespár: Dom és Elena

Rebels - 14. nap

Szerelmi háromszög

Rebels - 13. nap

 
~ Aktuális projekt ~


Időtartam: 2017.03.10.-04.08.
Regény címe: Rebels


/katt a képre!/

A NaNoWriMo, avagy National Novel Writing Month egy kihívás, amelynek az időtartama általában november 1-30. közé esik, de én csak most találtam rá erre a kihívásra, és úgy gondoltam, kipróbálom - ITT olvastam róla.

Szabály: 1667 szó/nap. Minden nap. 30 napon keresztül.

 
~ Szavazás II. ~
Melyik regény a kedvenced?

Fordulópont
Örökké
Rebels
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
~ A hónap cikke ~

FEBRUÁR

Költözzünk össze! (?)>>
(15 like)

KÖSZÖNÖM! :)

A legtöbb like-ot kapott bejegyzés kerül ide. Szavazz a kedvencedre! :) 

|01.|

 
~ Chat ~
 
~ Zene ~

Lil Uzi Vert ft. Travis Scott - Go Off

(The Fate of the Furious Soundtrack)

 
~ Regények ~
 Örökké Fordulópont 
 
Új részek
Örökké: szerda és szombat
Fordulópont: hétfő és csütörtök

ÁTMENETILEG SZÜNETEL A NANOWRIMO MIATT! Megértéseteket köszönöm! :)
 
~Jelenleg olvasom~

JELENLEG OLVASOM
Szerző:
Veronica Roth
Cím: A Hűséges
Kötet: 3. (Beavatott-széria)
Tulajdon: saját
Oldalszám: 448
Olvasás kezdete: 2017.03.09.


Eddigi olvasmányok 2017>>

Elolvasásra vár:
Suzanne Collins: Az Éhezők Viadala
Dan Brown: Inferno

 
~ Cserék ~

Cserét a chat-ben kérhetsz! Különösebb kikötésem nincs, csak hogy szép, rendezett, igényes legyen az oldalad, és hogy cserébe te is tegyél ki engem! :) 

Esther


4/9 szabad hely

Olvasója vagyok
~Bíbor~Timi~Limonadee~

 
~ Szavazás ~
Mi tetszik legjobban a honlapon?

A blog
Az ajánlók
A "Segítség" menüpont
A Merengő
A regények
Nem tudok választani: minden! :)
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
~ Site ~

Szerkesztő: Greta Chevelle
Indulás: 2017.01.12.
Email: greta.chevelle@gmail.com
Facebook: [X]
Moly.hu: GretaChevelle [X]
Design: saját, Linda [X]
Téma: BigWheel.
Írói weboldalam:

 
~ Bejelentkezés ~
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Iskola, tanulás
Iskola, tanulás : Napi terv - segédlettel!

Napi terv - segédlettel!

Nem tudod, hogyan oszd be jól a napodat? Úgy érzed, az idő kifolyik a kezeid közül? Nem tudod felvenni a teendőiddel a lépést? Sokszor úgy érzed, szó szerint maguk alá temetnek a tennivalók? Jó lenne, ha 25 órából állna egy nap - vagy még az is kevés lenne? Nos, ezzel a problémáddal bizonyára nem vagy egyedül, én pedig most egy lehetséges megoldást mutatok, amit ha gondolod, kipróbálhatsz. Nem veszítesz semmit. :)


Az időbeosztás szerintem leginkább a XXI. századi ember problémája. Lehetne ennek keresni az okait, de abban a korban, amikor még nem volt internet, számítógép, mobiltelefon, és semmilyen tecnikai eszköz, bizonyára több ideje volt az embereknek. (Csak képzelj el egy napot ezen kütyük nélkül...) Nem akarok nosztalgiázni, főleg, mert akárhogy is nézzük, én magam is a XXI. században élek, így az én mindennapjaimhoz is hozzátartoznak az előbb felsorolt dolgok. Tehát most nem az időhiány okát kutatom, sokkal inkább a megoldást arra nézve: hogyan lehetne jobban beosztani a napunkat?

Erre nézve számos segédlet, javaslat található az interneten, amelyek közül csak egy lesz az enyém, de hátha valakinek pont ez fog segíteni, és akkor már megérte. :) Én magam is sokszor küzdök az időhiánnyal, a rohanás érzésével, és sok mindennel próbálkoztam már a táblázatos percről-percre beosztástól kezdve a "lesz-ahogy-lesz" hozzáállásig. Ki lehet próbálni mindet, de egyik sem jó. Az előbbi a túlzott precízitás és rágörcsölés, szerintem nem vezet eredményre, mert bármi közbejöhet, és akkor borul az egész rendszer, amitől csak idegesek leszünk. Az utóbbi egyértelműen a másik véglet, ami kényelmesebb, de megbosszulja magát. Úgyhogy egy köztes megoldást találtam ki, amit így lehetne összefoglalni: tudatosan, de lazán!

Abból indultam ki, hogy vajon miért alszom el sokszor olyan nehezen? Tudom, ez kicsit távoli kiindulási pontnak tűnik, de csak figyeljetek. Az a típus vagyok, aki ha lefekszik, akkor még egy órán keresztül pörög az agya: mit kell holnap megcsinálnom; milyen órám lesz; hova kell mennem; mit vegyek fel; miről írjak cikket; hogyan folytassam a könyvemet; stb... Így tehát hatásos lehet az, ha előző este összeírom a másnapi terveimet. Nem mondom azt, hogy ezzel lerövidül az elalvásom, de talán kicsit könnyíthetek a helyzetemen.

De hogyan is nézzen ki ez az összeírás? Mint mondtam, nem tartom jó ötletnek a nagyon feszes napirendet, mert bármi közbejöhet, hiszen a sorsunkat nem mi írjuk. Ember tervez, Isten végez, és ez így van jól. Viszont! Tehetünk valamit a saját nyugalmunk érdekében, és azért, hogy a dolgok és a percek ne follyanak ki a kezeink közül. Így elkészítettem első saját napirend-tervezőmet.

Hogyan is néz ki ez a tervező? Nem nagy kunszt: az elvégzendő teendők listája 10 pontból áll, mellette egy oszlop, ahova a ráfordítandó időt lehet beleírni. Azért csak 10 helyet adtam meg, mert úgy gondolom, az már nagyon a maximum, ami belefér egy napba. Sokszor ugyanis az is a probléma, hogy nem vagyunk tisztában a saját korlátainkkal, és túlvállaljuk magunkat - vagy, a másik véglet, hogy egy-egy teendőre túl sok időt szánunk, és így nem marad idő másra. De ennek a napi tervezőnek a használatával pont, hogy ezt korrigálhatjuk: kitapasztalhatjuk vele a korlátainkat, és gyakorlatunk lesz abban, hogy nagyjából megsaccoljuk, mire mennyi időt kell, vagy érdemes szánni. Bizonyára néhány esetben meg fogunk lepődni! :)

Mi van még a tervezőben? Először is, egy számvetés, vagyis az általunk felírt teendők közül mennyit tudtunk elvégezi a nap végére? Ne csüggedjünk, ha keveset! Gondoljuk végig, hogy vajon miért alakulhatott így? Lehet, hogy nem is a mi hibánk, hanem váratlan események keresztezték a terveinket! Ezek után pedig értékelhetjük a napunkat (vagy saját magunkat) a megadott 5 csillagos skálán. És végül, a lap alján egy, vagy néhány mondatban összegezhetjük, mit tanultunk azon a napon. Mert minden nap tartogat magában valami üzenetet, ami a későbbiekben akár motiváló is lehet. Járjunk nyitott szemmel! :) 

A napirend-tervezőt ide kattintva tudod letölteni>>

Ha kipróbáltad, szívesen veszem a visszajelzést! :)

Még nincs hozzászólás.
 


Greta Chevelle© (2017)   greta.chevelle@gmail.com InstagramTwitter Previous designs: 02.17.|