Sziasztok!

Gréti vagyok, 24 éves, református lelkipásztor gyakornok. Szatmári lány vagyok, de apai részről van bennem egy kis dunántúli is, a Kedvesem, Csaba pedig erdélyi. Kisebb-nagyobb kihagyásokkal 12 éves korom óta blogolok és szerkesztek honlapot. Imádom a könyveket - olvasni és írni egyaránt. Szeretem a rap zenét, legyen az angol vagy német. 23 éves koromig nem érdekelt a sport, 2017. áprilisában azonban megdobogtatta szívemet a jégkorong, és azóta Ottawa Senators rajongó vagyok. 

"A bátorság nem a félelem hiánya, sokkal inkább egy döntés, hogy a félelemnél van, ami fontosabb."
 
Útmutató

Ottawa Senators Karlsson season 
Pageau nhl meccsajánlók lelkész 
award tag jégkorong rap motivation IIHF playoff

 
ALLIN-Award

Az ALLIN Award, vagy másnéven Blogger Encouraging Award egy olyan díj,melyet minden hónapban egy általam választott bloggernek adok. Mint a nevében is benne van, ez egyfajta bátorító díj, amely arra buzdít, hogy mindent bele! :) Bloggernek lenni nem könnyű, éppen ezért gondoltam arra, hogy minde bátorítás jól jön. ^^

A HÓNAP DÍJAZOTTJA: Bibi
(frissítve: 2018.03.04.)

Előző díjazottak

 
Legfrissebbek
Friss bejegyzések
2018.05.26. 14:58
2018.05.24. 17:00
2018.05.17. 10:20
2018.05.11. 07:43
2018.05.08. 19:39
2018.05.07. 17:49
2018.05.04. 19:26
Friss hozzászólások
 
Beszélgessünk :)

 
Facebook
 
 
Instagram

@greta.chevelle

 
Senators

Cserét a chat-ben kérhetsz! Különösebb kikötésem nincs, csak hogy szép, rendezett, igényes legyen az oldalad, és hogy cserébe te is tegyél ki engem! :) Helyek száma nincs korlátozva!

  

   

   

 Te? :)

*  *  *

♥ CsabiLimonadeeBíborEnaThea ♥ Jasmine 
Fanni ♥ Zsó ♥ Celaena 

* * *

Visszavárósok
Ide kerülnek azok a cseréim, akik legalább egy hónapja inaktívak. Az illetőnek jelzem a chatfelületén is, hogy ideiglenesen levettem. Ezt senki ne vegye sértésnek, tudom, hogy ezer oka lehet a frisskimaradásoknak! És hát, azért "Visszavárós", mert csak szólj, és egyből vissza is raklak a cserék közé! :)

Esther · reba · knusi · Dilara

 

 
Site Info
Szerkesztő Gréti (Greta Chevelle)
Nyitás 2017.01.11.
Téma személyes, jégkorong, keresztyén
E-mail greta.chevelle@gmail.com
Facebook @GretaChevelle
Design saját
Köszönet Linda
Források X X X X

GretaChevelle © (2017- )

 
Nyelv/language
If you're not Hungarian, choose another language! :) 
(It may not be so perfect, sorry!)
   
 
Login/-out
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Iskola, tanulás
Iskola, tanulás : Napi terv - segédlettel!

Napi terv - segédlettel!

Nem tudod, hogyan oszd be jól a napodat? Úgy érzed, az idő kifolyik a kezeid közül? Nem tudod felvenni a teendőiddel a lépést? Sokszor úgy érzed, szó szerint maguk alá temetnek a tennivalók? Jó lenne, ha 25 órából állna egy nap - vagy még az is kevés lenne? Nos, ezzel a problémáddal bizonyára nem vagy egyedül, én pedig most egy lehetséges megoldást mutatok, amit ha gondolod, kipróbálhatsz. Nem veszítesz semmit. :)


Az időbeosztás szerintem leginkább a XXI. századi ember problémája. Lehetne ennek keresni az okait, de abban a korban, amikor még nem volt internet, számítógép, mobiltelefon, és semmilyen tecnikai eszköz, bizonyára több ideje volt az embereknek. (Csak képzelj el egy napot ezen kütyük nélkül...) Nem akarok nosztalgiázni, főleg, mert akárhogy is nézzük, én magam is a XXI. században élek, így az én mindennapjaimhoz is hozzátartoznak az előbb felsorolt dolgok. Tehát most nem az időhiány okát kutatom, sokkal inkább a megoldást arra nézve: hogyan lehetne jobban beosztani a napunkat?

Erre nézve számos segédlet, javaslat található az interneten, amelyek közül csak egy lesz az enyém, de hátha valakinek pont ez fog segíteni, és akkor már megérte. :) Én magam is sokszor küzdök az időhiánnyal, a rohanás érzésével, és sok mindennel próbálkoztam már a táblázatos percről-percre beosztástól kezdve a "lesz-ahogy-lesz" hozzáállásig. Ki lehet próbálni mindet, de egyik sem jó. Az előbbi a túlzott precízitás és rágörcsölés, szerintem nem vezet eredményre, mert bármi közbejöhet, és akkor borul az egész rendszer, amitől csak idegesek leszünk. Az utóbbi egyértelműen a másik véglet, ami kényelmesebb, de megbosszulja magát. Úgyhogy egy köztes megoldást találtam ki, amit így lehetne összefoglalni: tudatosan, de lazán!

Abból indultam ki, hogy vajon miért alszom el sokszor olyan nehezen? Tudom, ez kicsit távoli kiindulási pontnak tűnik, de csak figyeljetek. Az a típus vagyok, aki ha lefekszik, akkor még egy órán keresztül pörög az agya: mit kell holnap megcsinálnom; milyen órám lesz; hova kell mennem; mit vegyek fel; miről írjak cikket; hogyan folytassam a könyvemet; stb... Így tehát hatásos lehet az, ha előző este összeírom a másnapi terveimet. Nem mondom azt, hogy ezzel lerövidül az elalvásom, de talán kicsit könnyíthetek a helyzetemen.

De hogyan is nézzen ki ez az összeírás? Mint mondtam, nem tartom jó ötletnek a nagyon feszes napirendet, mert bármi közbejöhet, hiszen a sorsunkat nem mi írjuk. Ember tervez, Isten végez, és ez így van jól. Viszont! Tehetünk valamit a saját nyugalmunk érdekében, és azért, hogy a dolgok és a percek ne follyanak ki a kezeink közül. Így elkészítettem első saját napirend-tervezőmet.

Hogyan is néz ki ez a tervező? Nem nagy kunszt: az elvégzendő teendők listája 10 pontból áll, mellette egy oszlop, ahova a ráfordítandó időt lehet beleírni. Azért csak 10 helyet adtam meg, mert úgy gondolom, az már nagyon a maximum, ami belefér egy napba. Sokszor ugyanis az is a probléma, hogy nem vagyunk tisztában a saját korlátainkkal, és túlvállaljuk magunkat - vagy, a másik véglet, hogy egy-egy teendőre túl sok időt szánunk, és így nem marad idő másra. De ennek a napi tervezőnek a használatával pont, hogy ezt korrigálhatjuk: kitapasztalhatjuk vele a korlátainkat, és gyakorlatunk lesz abban, hogy nagyjából megsaccoljuk, mire mennyi időt kell, vagy érdemes szánni. Bizonyára néhány esetben meg fogunk lepődni! :)

Mi van még a tervezőben? Először is, egy számvetés, vagyis az általunk felírt teendők közül mennyit tudtunk elvégezi a nap végére? Ne csüggedjünk, ha keveset! Gondoljuk végig, hogy vajon miért alakulhatott így? Lehet, hogy nem is a mi hibánk, hanem váratlan események keresztezték a terveinket! Ezek után pedig értékelhetjük a napunkat (vagy saját magunkat) a megadott 5 csillagos skálán. És végül, a lap alján egy, vagy néhány mondatban összegezhetjük, mit tanultunk azon a napon. Mert minden nap tartogat magában valami üzenetet, ami a későbbiekben akár motiváló is lehet. Járjunk nyitott szemmel! :) 

A napirend-tervezőt ide kattintva tudod letölteni>>

Ha kipróbáltad, szívesen veszem a visszajelzést! :)

Még nincs hozzászólás.