Sziasztok!

Gréti vagyok, 24 éves, református lelkipásztor gyakornok. Szatmári lány vagyok, de apai részről van bennem egy kis dunántúli is, a Kedvesem, Csaba pedig erdélyi. Kisebb-nagyobb kihagyásokkal 12 éves korom óta blogolok és szerkesztek honlapot. Imádom a könyveket - olvasni és írni egyaránt. Szeretem a rap zenét, legyen az angol vagy német. 23 éves koromig nem érdekelt a sport, 2017. áprilisában azonban megdobogtatta szívemet a jégkorong, és azóta Ottawa Senators rajongó vagyok. 

"A bátorság nem a félelem hiánya, sokkal inkább egy döntés, hogy a félelemnél van, ami fontosabb."
 
Útmutató

Ottawa Senators Karlsson season 
Pageau nhl meccsajánlók lelkész 
award tag jégkorong rap motivation IIHF playoff

 
ALLIN-Award

Az ALLIN Award, vagy másnéven Blogger Encouraging Award egy olyan díj,melyet minden hónapban egy általam választott bloggernek adok. Mint a nevében is benne van, ez egyfajta bátorító díj, amely arra buzdít, hogy mindent bele! :) Bloggernek lenni nem könnyű, éppen ezért gondoltam arra, hogy minde bátorítás jól jön. ^^

A HÓNAP DÍJAZOTTJA: Bibi
(frissítve: 2018.03.04.)

Előző díjazottak

 
Legfrissebbek
Friss bejegyzések
2018.05.26. 14:58
2018.05.24. 17:00
2018.05.17. 10:20
2018.05.11. 07:43
2018.05.08. 19:39
2018.05.07. 17:49
2018.05.04. 19:26
Friss hozzászólások
 
Beszélgessünk :)

 
Facebook
 
 
Instagram

@greta.chevelle

 
Senators

Cserét a chat-ben kérhetsz! Különösebb kikötésem nincs, csak hogy szép, rendezett, igényes legyen az oldalad, és hogy cserébe te is tegyél ki engem! :) Helyek száma nincs korlátozva!

  

   

   

 Te? :)

*  *  *

♥ CsabiLimonadeeBíborEnaThea ♥ Jasmine 
Fanni ♥ Zsó ♥ Celaena 

* * *

Visszavárósok
Ide kerülnek azok a cseréim, akik legalább egy hónapja inaktívak. Az illetőnek jelzem a chatfelületén is, hogy ideiglenesen levettem. Ezt senki ne vegye sértésnek, tudom, hogy ezer oka lehet a frisskimaradásoknak! És hát, azért "Visszavárós", mert csak szólj, és egyből vissza is raklak a cserék közé! :)

Esther · reba · knusi · Dilara

 

 
Site Info
Szerkesztő Gréti (Greta Chevelle)
Nyitás 2017.01.11.
Téma személyes, jégkorong, keresztyén
E-mail greta.chevelle@gmail.com
Facebook @GretaChevelle
Design saját
Köszönet Linda
Források X X X X

GretaChevelle © (2017- )

 
Nyelv/language
If you're not Hungarian, choose another language! :) 
(It may not be so perfect, sorry!)
   
 
Login/-out
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Greta Chevelle blogja

Ottawa Senators Tag - Kit választasz?

2017.11.26. 19:29, Gréti

Sziasztok! Tessa blogján láttam egy nagyon jó könyves kihívást, amely a "Kit választasz?" nevet viseli. A lényege az, hogy kedvenc könyves karaktereinket felírjuk kis papírokra, adott X kérdés, és a kis papírjaink közül véletlenszerűen kihúzunk kettőt-kettőt, majd legjobb belátásunk szerint választunk egy szereplőt. Nagyon megtetszett ez a kihívás, így hát kicsit átalakítottam, úgyhogy könyves karakterek helyett az Ottawa Senators tagjait dobtam bele a kalapba. Adott tehát húsz nagyszerű játékos, tíz kérdés, lássuk, mi sült ki belőle! :)

1. Kivel mernél végigsétálni a sötét utcán bármilyen félelem nélkül?
Cody Ceci / Alexander Burrows
Ha abból indulok ki, hogy melyikük kerül gyakrabban verekedésbe a pályán, akkor egyértelműen Burrows. Bár szelídnek látszik, nagyon is harcias tud lenni, ha kell.

2. Kit kérnél meg, hogy tanítson meg korcsolyázni?
Jean-Gabriel Pageau / Ryan Dzingel

Hát, Pageau-t szívesebben láttam volna egy másik kérdésnél, de így egyértelműen őt választom. 

3. Ki tudna rávenni, hogy felülj a repülőre, és átrepülj a tengeren túlra?
Marc Methot / Johnny Oduya
Nos, Methot már nem Senators tag, Oduya viszont új, így őt még nem ismerem annyira, szóval egyértelműen Methot tudna rávenni, már csak azért is, mert számomra van valami megnyugtató és bizalomkeltő a kisugárzásában és a személyiségében.

The Little Owl Award #1. és The Tea Break Award #2.

2017.11.25. 10:15, Gréti

Sziasztok! Ez a mai egy kicsit hosszabb bejegyzés lesz, ugyanis most jutottam el odáig, hogy megválaszoljam a The Tea Break Award visszajelöléseimre kapott kérdéseket, másrészt kaptam egy új díjat, ami nem más, mint a The Little Owl Award, amit Amy-nek köszönhetünk. Első körben tehát erről a kis baglyocskáról elnevezett díjról szeretnék írni, amely díjat Manuélától és Csabától kaptam meg, és innen is nagyon köszönöm nekik. <3 

Szabályok:

1. Helyezd el a díjat az oldaladon.
2. Linkeld azt, aki jelölt téged.
3. Jelölj Te is blogokat a díjra.
4. Értesítsd a jelölteket a díjról!
5. Válaszolj a feltett kérdésekre.
6. Tegyél ki egy zenét, ami szinte szóról szóra leír téged.

Ottawa Senators újonc-mustra: #53 #17 #29 #95

2017.11.21. 21:30, Gréti

Nem terveztem írni az újoncokról (bár ez a szó nem a legmegfelelőbb, hiszen a szó szoros értelmében nem is újoncok), de még múltkor vásároltam a bálra tombolákat a hetedikes gyerekektől, és csodálkozva láttam, hogy vettem egy 95-ös sorszámút is, pedig egész biztosan nem terveztem. Aztán Csabi mondta, hogy biztosan az új játékos, Duchene miatt, és erre csak vállat vontam, hogy hát lehet. De aztán az Ottawa Senators Facebook oldalán egy kép fogadott, amely a Pittsburgh Penguins elleni mérkőzést reklámozta, mégpedig Crosby és az új Senators tag, Duchene nevével. És így nem értettem, hogy mi van? Miért olyan nagy szám az, hogy a Senators a Pittsburgh ellen játszik 16.-án? (pontosabban: már lejátszották) Vagyis oké, ez tényleg izgalmas a tavalyi rájátszás fényében, na de miért pont Duchene miatt? Aztán rákerestem a neten, és láttam, hogy azért, mert Duchene és Crosby jóban vannak, sőt, a kanadai válogatottban mindketten benne vannak. Most pedig majd egymás ellen kell megküzdeniük, ráadásul Duchene egy olyan csapat színeiben fog játszani, amelyik jelenleg is nagy riválisa a Pittsburgh-nek. Mondjuk a Colorado és az Ottawa nagyjából egy szinten vannak a ranglistán, de mivel a Colorado nyugati csapat, ezért az csak maximum a Stanley-kupa döntőjében válik érdekessé, addig meg az a lényeg, hogy a saját térfelén hányadikként végez az ember. Szóval, az a lényeg, hogy most Duchene és Crosby kénytelenek lesznek egymással megküzdeni. Hát na. Ez van. Azért az sokkal durvább lesz, amikor Methot-nak kell majd kiállnia egykori csapatával szemben. De most nézzük akkor inkább, ki is ez a 4 új tag a Senators-ban, és mit kell tudni róluk!

Solano: szemüveg 2in1

2017.11.14. 11:53, Gréti

Sziasztok! Már régóta gondolkodom azon, hogy írjak a szemüvegemről egy "ajánlót", de valahogy mindig elfelejtődött ez az ötletem, most viszont megvalósítom. :) Kb. március óta hordok szemüveget, azelőtt 10-12 éves koromban hordtam állandó szemüveget, gimiben pedig csak a tanuláshoz kellett volna, de nem viseltem, egyrészt lustaságból, másrészt azért, mert végül nem éreztem szükségét. Tavaly azonban egyre felerősödtek a fejfájásaim, volt, hogy egy héten napi szinten volt. Aztán egy fogorvosi vizsgálat során kiderült, hogy elég nagy nyomás van a számban a bölcsességfogam miatt, és miután orvosolták ezt a problémát, azt hittem, minden rendben lesz. Bár a fejfájásaim jelentős mértékben lecsökkentek, viszont nem eléggé, ráadásul úgy éreztem, hogy a látásommal is valami nem stimmel. Elmentem hát márciusban a szemészetre, ahol az orvos megállapította, hogy tulajdonképpen semmi baja a szememnek. De mielőtt még ezt közölte volna, már kinéztem magamnak ezt a gyönyörűséget, ami itt a fotón is látható. Aztán persze nagyot csalódtam, hogy akkor mégsem kell szemüveg. Utána azonban elgondolkoztam, hogy egy napszemüveg mégiscsak jól jönne, akkor miért ne venném meg? Mert ez nem ám olyan gagyi napszemüveg, hanem tényleg minőségi. Ráadásul, kettő az egyben, mert később, ha kell majd esetleg dioptriás lencsét hordanom, akkor is használható lesz, és pl. vezetéskor, vagy bármikor máskor nem kell cserélgetnem a szemüveget, csak felpattintom ezt, és kész. Aztán meg arra gondoltam, hogy akkor miért ne rakatnék bele egy nullás lencsét, ami még inkább megtöri a fényt? Ártani úgysem árt. Az eredménye meg is lett: azóta a fejfájásaim a minimálisra redukálódtak, a szemüveget imádom, a napszemüvegével együtt nagyon pratikus, szóval nézzük, mit tud még ez a kis drága. :)

k

Címkék: Solano szemüveg 2in1

Hogyan telt a hétvégém? - rövid kis összefoglaló

2017.11.13. 17:20, Gréti

Sziasztok! Arra gondoltam, hogy összefoglalom ezt a hétvégémet, nem is azért, mert olyan eseménydús volt, hanem inkább azért, mert én magam igen nagy lelki utat jártam be, főleg mélységeket, úgyhogy arra gondoltam, erről mindenképpen írok.
Szóval, pénteken egyetemi konzultációra kellett volna menni, de reggel egyszerűen nem bírtam kikelni az ágyból. Azt éreztem a múlthéten, hogy lelkileg nem vagyok a topon, úgy látszik, ez pénteken jött ki rajtam. Olyan szinten rosszul voltam, hogy egész nap az ágyban feküdtem, pedig én aztán nem szoktam ilyet csinálni. Gyenge voltam, és elég sokat sírtam. Csabit és a szüleimet is sikerült megijesztenem, de aztán estére szerencsére jobban lettem valamennyivel, főleg, mert 8-kor kezdődött az Ottawa Senators és a Colorado Avalanche mérkőzése, amit most kivételesen Svédországban játszottak az NHL Global Series esemény tiszteletére. Sőt, hogy a Sors pátyolgasson kicsit, szombaton is emberi időben nézhettem élő közvetítésben a visszavágót, és ez még nem semmi: mind a kétszer a Senators nyert 4:3-ra. Nagyon szoros és izgalmas meccs volt, a Colorado csapata nagyon jól játszott, szerintem két hasonló kaliberű csapat mérte össze erejét a pályán. Érdekesége volt a mérkőzésnek, hogy a Senators új tagja, Duchene azelőtt a Colorado-ban játszott, szóval azért voltak összetűzések bőven. De nagyon szép gólok születtek, a hétvége sztárja pedig egyértelműen Hoffman volt, aki egyre jobb és jobb lesz. Karlsson most nincs annyira formában, bár nincs ezen mit csodálni egy olyan lábsérülés után, csakhogy sajnos egyáltalán nem türelmes önmagával szemben, a pénteki meccsen például eltörte az ütőt a palánkon indulatában. Valami tényleg nincs rendben vele, mármint szerintem lelkileg sem, mert most nagyon rosszul néz ki, mintha fogyott volna, a haja és a szakálla megnőtt, szóval nem lesz ez így jó. Remélem, azért összeszedi magát, és visszatér a régi Karlsson!